În România există doar doi degustători de ciocolată, certificaţi de International Institute of Cacao and Chocolate Tasting. Este vorba de timişorenii Diana Şecman şi Nicolae Velciov. Sunt singurii români care pot face parte din juriul unor competiţii precum International Chocolate Awards. Totul a pornit dintr-o pasiune, spune IT-ul Nicolae Velciov. În 2014, Nicolae Velciov a participat la un curs profesionist de degustător de la la Hanovra şi a susţinut un examen. Timişoreanul mărturiseşte că a fost o pasiune împlinită. Cu această ocazie, a degustat 25 de tablete pe durata a trei zile.
Munca de degustător în concursurile de ciocolată nu este una chiar simplă, mai spune Nicolae Velciov. Degustătorul spune că cele mai importante ingrediente ale ciocolatei sunt boabele de cacao. Apoi, ciocolata poate să conţină orice alt ingredient. Nicolae Velciov şi partenera sa, Diana Şecman, organizează periodic, în Timişoara, ateliere de degustări de ciocolată.
Sursa: Rador
Citeşte şi:
Ciocolata amăruie îmbunătăţeşte vederea
Protejează-ţi inima mâncând multă ciocolată!
Ultima invenţie a cercetătorilor britanici: imprimanta 3D pe bază de ciocolată! (VIDEO)
Ciocolata care te protejeaza de razele UV