După ce multă vreme fructele şi legumele mai puţin arătoase au fost ţinute departe de consumatorii din vest, ele ajungând în suc, conserve sau în hrana animalelor, ori forţând fermierii să găsească soluţii ingenioase, aşa cum a fost cea de tăiere şi aranjare a morcovilor urâţi pentru a crea morcovi micuţi vânduţi ca atare, preocuparea din ultimii ani pentru limitarea risipei alimentare a dus la încercarea de a convinge publicul să cumpere şi astfel de produse, potrivit Business Magazin.
Se caută aşadar mere urâţele, chiar şi cele bătute de grindină, morcovi cu două sau trei vârfuri, cartofi sau roşii cu forme ciudate ori prune cu „nas“ şi nu numai, ele ajungând în diverse reţele de magazine şi apărând chiar şi companii dedicate găsirii fructelor şi legumelor cu defecte care să ajungă apoi la vânzare, cum ar fi Imperfect Produce.
Pentru promovarea acestora se folosesc fotomodele sau tot felul de nume amuzante, ori reţele de socializare online, pe care utilizatorii care vor să atragă atenţia asupra faptului că fructele şi legumele mai puţin aspectuoase sunt bune de mâncat postează imagini cu defecte interesante cum ar fi mere îngemănate, dovleci cu pete care seamănă a ochelari ori roşii cu „urechiuşe“.
Sursa: Business Magazin