Mâncărurile obişnuite pot provoca mirosuri corporale neplăcute. Cum le putem evita?

13 11. 2016, 12:00

Debra Jailman, dermatolog, afirmă că mirosurile pot fi resimţite şi după câteva ore de la consumarea produsului. Mai jos puteţi consulta lista cu 10 dintre alimentele care provoacă mirosuri corporale neplăcute.

1. Mâncarea picantă

Susie Lemmer, antrenor personal, a afirmat că mâncarea picantă poate provoca mirosuri care ies prin piele la câteva ore după consum. Lemmer afirmă că ,,mirosul iese prin porii pielii”. Aşadar, sosul tabasco, ardeii picanţi, precum şi alte sosuri picante ar trebui evitate în momentele nepotrivite.

2.Sparanghel

Conform Liz Trainer, antrenor şi nutriţionist, ,,sparanghelul poate crea mirosuri neplăcute în mare parte prin urină”. Fenomenul apare din cauza conţinutului de mercaptan care se poate transforma în sulf, mirosul specific fiind prezent pentru câteva ore după momentul consumului. 

3. Mâncărurile uleioase

Mâncărurile care sunt ,,bogate în uleiuri” pot provoca mirosuri neplăcute, printre aceste mâncăruri se numără mâncărurile procesate care sunt bogate în uleiuri nesănătoase, precum şi cele bogate în uleiuri sănătoase. Deşi provoacă mirosuri neplăcute peştele nu ar trebui scos dintr-o dietă echilibrată. 

4. Usturoi

Printre cele mai mirositoare alimente este şi usturoiul, care după cum spune Traines, ,, poate face persoana să miroasă urât, mirosul ieşind prin piele”.  Un alt sfat al antrenorului personal este legat de conexiunea dintre piele şi sistemul digestiv. Acesta afirmă că prin punerea unui căţel de usturoi în şosetă şi efectuarea activităţilor zilnice, în câteva ore persoana va simţi în gură gustul de usturoi.

5. Ceapă

Ceapa poate provoca mirosuri neplăcute deoarece atunci când este digerată eliberează compuşi sulfuroşi care pot pătrunde prin porii pielii şi pot fi resimţiţi de cei din jur. 

6. Cafeaua

Senzaţia de ,,gură uscată” care apare după consumul de cafea (din cauza deshidratării) poate elibera mirosuri neplăcute prin respiraţie sau piele.

7. Legume crucifere

Din cauza compuşilor sulfuroşi legumele din familia cruciferelor, precum varza de Bruxeless, broccoli sau conopida, se pot crea mirosuri neplăcute care durează câteva ore, însă în urma unui studiu din 2010, experţii au aflat că laptele scade considerabil efectul neplăcut. 

8. Carnea roşie 

Conform unui studiu din 2006, publicat în revista Chemical Senses, bărbaţii păreau mult mai atractivi atunci când nu consumau carne roşie faţă de cei care consumau.

9. Dietele sărace în carbohidraţi

Kristine Clark, director în nutriţie sportivă, a afirmat că dietele sărace în carbohidraţi şi fibre pot provoca un gust ,,acru” în gură care emite mirosuri neplăcute. Clark recomandă consumul de fructe, legume, fasole pentru ascunderea mirosului. 

10. Curry

În general, condimentele pot crea mirosuri neplăcute, printre cele mai pregnante fiind cele eliberate de curry

Sursa: Bustle

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

Cum ajută ceapa sistemul cardiovascular, oasele şi ţesuturile conjuctive?
 
Usturoiul reduce semnificativ riscul de cancer pulmonar
 
3 alimente care te ajută în lupta cu colesterolul
 
Ceapa şi usturoiul: mituri, superstiţii şi adevăr