O ecuaţie matematică poate îmbunătăţi şansele de reproducere ale cuplurilor infertile. Astfel se creează ”sperma perfectă”

09 11. 2016, 00:00

Realizată de cercetătorii britanici, ecuaţia descrie cât de eficient este un spermatozoid atunci când se îndreaptă către ovul, luându-se în calcul factori precum lungimea cozii şi nivelul cu care oscilează. Este doar o ecuaţia din seria cu care cercetătorii speră să ajute cuplurile care îşi doresc copii. Echipa din cadrul Universităţii din Birmingham crede că matematica îi va ajuta să creeze o aplicaţie pentru mobil, care calculează fertilitatea bărbatului în câteva secunde, analizând imaginile din probele de spermă.

Conducătorul proiectului, Dr. Dave Smith a declarat: ,,Ecuaţia poate transforma tratamentele pentru fertilitate”.

Unul din şase cupluri întâmpină dificultăţi atunci când încearcă să conceapă copii, iar spermatozoizii lenţi sunt cauza principală în majoritatea cazurilor. Măsurarea  calităţii spermei rămâne încă o ştiinţă inexactă, ce conduce către tratamente nesigure. 

Profesorul Allan Pacey, expert în fertilitatea bărbaţilor, din cadrul Universităţii Sheffield, a declarat: ,,Identificarea spermatozoizilor sănătoşi este foarte grea. Principiile din spatele testelor actuale datează din 1952”.

Îmbunătăţirea analizelor asupra spermei, spune el, pare a fi ,,sfântul graal” pentru doctori ca el. Specialiştii actuali utilizează un microscop pentru a număra spermatozoizii care se mişcă normal. De asemenea, analizează forma spermatozoidului, însă judecata acestora este subiectivă. 

Echipa din Birmingham  crede că poate îmbunătăţii drastic acurateţea testelor prin măsurarea automată a numărului vast de spermatozoizi, utilizând camere avansate. 

Sursa: Mail Online 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Zece lucruri pe care probabil nu le ştiai despre penis. Unul din 400 de bărbaţi poate face acest lucru cu el
 
Oamenii de ştiinţă au rezolvat paradoxul ’’spermei mari’’
 
Ejacularea feminină este reală. Ce conţine şi de ce a fost interzisă în filmele pentru adulţi? FOTO
 
Elementul nociv care modifică calitatea spermei bărbaţilor şi le influenţează reproducerea