Potrivit INS, în anul 2015 s-au înregistrat 125454 căsătorii, cu 7379 (5,8%) căsătorii mai multe decât în anul anterior. În acelaşi an, numărul divorţurilor pronunţate prin hotărâre judecătorească definitiv sau pe cale aministrativă a fost de 31527, în creştere cu 4339 (13.7%) divorţuri, comparativ cu anul 2014.
Practic, o căsătorie din patru s-a sfârşit prin divorţ, anul trecut. Cele mai multe divorţuri se înregistrează în Bucureşti, urmează judeţele Constanţa şi Prahova, iar la polul opus, cu cele mai puţine divorţuri, sunt judeţele Tulcea, Giurgiu şi Bistriţa, potrivit Business Magazin.
Din studiul Divorce Journey aflăm că femeile din Bucureşti sunt cele mai dispuse să divorţeze, pentru că se pot întreţine singure şi îşi pot întreţine şi copiii, graţie veniturilor proprii. 11 procente dintre cele aproximativ 31.500 de divorţuri intentate în 2015 în România au fost în Bucureşti.
Din acelaşi studiu aflăm că femeile sunt primele care vin şi cer ajutorul unui specialist pentru a se recupera după divorţ. Rata de prezenţă la un consilier care să ajute în depăşirea problemelor din timpul sau de după divorţ este de 80% femei versus 20% bărbaţi.
În acelaşi timp, sunt mai mulţi bărbaţi (60%) care accesează site-ul Divorce Journey pentru educaţie online sau pentru articole pe această temă. Din totalul divorţurilor care au avut loc anul trecut, 43% au fost familii cu unul sau mai mulţi copii minori în îngrijire.
În 2015, au rezultat peste 18.500 de minori proveniţi din familii destrămate, dintre care aproximativ 20% au fost în Bucureşti.
Sursa: Business Magazin