Home » D:News » Lucruri interesante despre sâni, pe care trebuie să le ştie şi femeile şi bărbaţii

Lucruri interesante despre sâni, pe care trebuie să le ştie şi femeile şi bărbaţii

Lucruri interesante despre sâni, pe care trebuie să le ştie şi femeile şi bărbaţii
Publicat: 30.10.2016
Poate că lumea nu se gândeşte atât de mult la acest aspect, dar studierea biologică a sânilor este extrem de interesantă. Sânii sunt printre singurele organe care nu sunt dezvoltate în întregime în momentul naşterii, iar rasa umană este singura care se confruntă cu o modificare permanentă a sânilor.

Însă, există o multitudine de alte lucruri uimitoare cu privire la sâni:

Aproximativ 50% dintre femei au un sân de mărime mai mică faţă de celălalt, de cele mai multe ori acesta fiind sânul drept. Această diferenţă este creată de către cantitatea de estrogen şi progesteron din corp. De asemenea, dimensiunea sânilor poate varia de la săptămână la săptămână, în funcţie de nivelul hormonal din organism.

Cele mai multe cazuri de operaţii de modificare a dimensiunii sânilor se regăsesc în Statele Unite, unde în anul 2014 s-au înregistrat 300.000 de asemenea intervenţii chirurgicale.

82% dintre femei şi 53% dintre bărbaţi au afirmat că stimularea mamară are un rol important în creşterea apetitului sexual.

Laptele matern conţine proteine, zahăr şi grăsime

Mameloanele par a avea un singur orificu, dar, de fapt, sunt mai multe, care nu se pot vedea cu ochiul liber, ajutând bebeluşii să se poată hrăni. În momentul în care aceştia se hrănesc, creierul mamei primeşte semnale care ajută la eliberarea prolactinei, cea care are un rol crucial în declanşarea secreţiei lactate

Cantitatea mare de estrogen creşte riscul apariţiei cancerului mamar.

Sursa: A Plus

Citeşte şi:

Care este dimensiunea perfectă a sânilor? După o cercetare amănunţită, oamenii de ştiinţă au găsit răspunsul – FOTO

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase