Home » D:News » Când vom putea merge cu maşini care se conduc singure. Anunţul oficial al şefului Tesla

Când vom putea merge cu maşini care se conduc singure. Anunţul oficial al şefului Tesla

Când vom putea merge cu maşini care se conduc singure. Anunţul oficial al şefului Tesla
Publicat: 20.10.2016
Toate noile modele de maşini Tesla vor avea un soft care le va permite să se conducă singure până în 2017, a anunţat Elon Musk, omul de afaceri din spatele acestei industrii.

Potrivit The Guardian, cele mai noi modele din gama Tesla vor fi dotate cu toate componentele necesare pentru a le face 100% autonome. 

Modelele S şi Xau deja noul sistem, care include 8 camere video, 12 senzori îmbunătăţiţi şi un radar care are capacitatea de a procesa foarte rapid informaţiile. Această componentă se află încă în perioada de tesare, urmând să fie instalată după ce va trece toate testele. 

Maşinile Tesla sunt dotate cu un sistem pilot automat, care este pus la îndoială după ce o persoană a murit în urma utilizării acestuia. Cazul este investigat în SUA. 

În ciuda acestei situaţii, Elon Musk susţine că a făcut investiţii considerabile, îmbunătăţind tehnologia. Astfel, omul de afaceri este aproape sigur că în 2017 automobilele sale vor putea să se conducă singure, pe ruta Los Angeles – New York, fără ca şoferul să mişte vreun deget.  

Sursa: Gândul

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase