Sucul de portocale ar putea fi extrem de dăunător

18 10. 2016, 09:00
Atunci când zici mic dejun american, cerealele, ouăle şi sucul de portocale sunt primele elemente care îţi vin în minte. Însă recent, al treilea „muschetar” a început să fie omis din ce în ce mai des de către americani la supermarket, scrie Ziarul Financiar.
 
Din punct de vedere nutriţional, sucul de portocale se aseamănă foarte mult cu orice suc acidulat din comerţ sau orice băutură cu îndulcitori, potrivit Business Insider.
 
Un pahar de 350 de ml de suc de portocale are 153 de calorii şi conţine 34 de grame de carbohidraţi, 27 de grame de zahăr şi 2,4 grame de proteine – cam aceleaşi valori nutriţionale ca pentru o pungă de bomboane M&M, nu tocmai cea mai sănătoasă „mâncare”.
 
În ultimii ani, nutriţioniştii şi bloggerii de pretutindeni au început o campanie anti suc de portocale, astfel că, dacă daţi o căutare pe Google cu termenii „orange juice is good for you” (sucul de portocale este bun pentru tine), primele articole care vor apărea vor fi „Why orange juice is slowly kiiling you” (Cum te omoară sucul de portocale încetul cu încetul)” şi „The #1 reason to avoid orange juice” (Motivul numărul 1 pentru care să eviţi sucul de portocale).
 
Sursa: Ziarul Financiar
 
Citeşte  şi:
 
Riscul de cancer ovarian poate fi redus prin consumul de ceai negru şi suc de portocale

Cercetătorii au descoperit de ce fructele citrice sunt benefice femeilor

CRĂCIUNUL INTERBELIC. Ce-şi doreau copiii de la Moş Crăciun în urmă cu 80 de ani: „fluturei de turtă dulce cu polen de zahăr pe aripioare, bombonele, uşi de zahăr, portocale”