Este vorba tocmai de ingredintul care dă savoarea asemănătoare zmeurei sau vaniliei din dulciurile pe a căror etichetă sunt precizate aceste două arome.
Astfel, în îngheţata de vanilie sau în cea de zmeură, aroma specifică acestor două ingrediente este obţinută cu ajutorul unei substanţe numite „castoreum”. Aceasta este produsă în săculeţii glandulari din anusul castorilor.
Fiţi fără grijă, castoreumul este folosit de peste 80 de ani în industria alimentară, fiind inclus nu numai în dulciuri, ci şi în băuturile alcoolice.
De asemenea, o altă industrie care se foloseşte de castoreum este aceea a parfumurilor. în care această substanţă este utilizată în proporţii considerabil mai mari decât în cazul alimentelor.
Totuşi, deşi poate părea dezgustător, să ne gândim doar că este un ingredient natural, mult mai puţin dăunător organismului nostru decât celelalte substanţe chimice utilizate în industria alimentară.
Sursa: Gândul
Citeşte şi:
Copiii care consuma zilnic dulciuri devin adulti mai violenti
Reţeta simplă care ajută persoanele supraponderale să îşi controleze pofta de dulciuri – studiu
Cum putem neutraliza „pofta de dulciuri”? Un nutriţionist britanic susţine că a descoperit secretul