Berea este produsă prin fermentarea unei infuzii de malţ (germeni de orz), având un aport ridicat de minerale precum potasiu (36,5 mg/100ml), fosfor (13,5 mg/100ml)şi magneziu (7,37 mg/100ml). De asemenea, berea este bogată în vitamine B, în special vitamina B9, scrie Gândul.
1. Menţine sănătatea rinichilor
Un studiu finlandez a demonstrat că, faţă de alte băuturi alcoolice, berea are mult mai multe efecte benefice asupra aparatului renal, fiecare sticlă de bere consumată reducând cu 40% riscul de apariţie a calculilor renali (pietre la rinichi).
2. Ameliorează digestia
Berea (în special cea brună) conţine până la 1 g de fibre solubile la fiecare pahar de 300 ml, spre deosebire de vin, care nu conţine fibre. Fibrele au un rol important în procesul de digestie, reglând tranzitul intestinal (constipaţia şi diareea).
3. Scade nivelul de colesterol „rău”
De asemenea, fibrele conţinute în bere ajută la scăderea nivelului de LDL-colesterol („colesterolul rău”).
4. Creşte aportul de vitamine B
Conform unui studio olandez, băutorii de bere au un nivel de vitamina B6 cu 30% mai ridicat decât persoanele care nu beau şi un nivel dublu faţă de băutorii de vin. Este cunoscut faptul că berea are un conţinut ridicat în vitamina B12, care are proprietăţi antianemice, fiind rar găsită în alte alimente.
5. Bună pentru sistemul osos
Nivelul ridicat de siliciu din bere favorizează creşterea densităţii osoase.