Un baton de 50 de grame vine împachetat într-o cutie din lemn de ulm, în care gaseşti şi un cleşte din lemn, special creat pentru a degusta ciocolata, şi o broşură de 116 pagini în care găseşti toate detaliile despre originea boabelor de cacao, scrie Gustarte.
Costă 260 de dolari şi este considerată un lux, fiind inclusă în aceeaşi categorie cu vinurile sau whisky-ul cu pretenţii, o experienţă ce trebuie savurată.
Există şi gama Vintage 2014, cu numai 100 de batoane produse, la preţul de 315 sau 345 de dolari bucata.
To’ak, care în dialectul vechi din Ecuador înseamnă terroir (concept care încorporează toate trăsăturile distincte ale unei anumite zone viticole), este produsă în Finca Sarita.
Ciocolata a fost creată de americanul Jerry Toth şi austriacul Carl Schweizer. Din 2015, Pachard Vera a devenit manager de producţie.
De unde provin boabele de cacao şi de ce sunt atât de scumpe, aflaţi din continuarea articolului, pe Gustarte.ro!