“Căsătoria poate fi benefică dacă aşteptările sunt realiste de ambele părţi, dacă investiţiile sunt asumate şi corect împărţite. Dacă familia de origine vă susţine şi dacă nu vedeţi cariera doar ca pe o oportunitate de a intra în competiţie cu partenerul, dar nici ca pe un mod de a-l întreţine, atunci înseamnă că vă potriviţi, că formaţi o echipă”, subliniază psihologul Constantin Cornea pentru Gândul.
În general, femeile îşi doresc stabilitate, visează să întâlnească o persoană cu care să împartă totul. De fapt, statistic, ele sunt cele care îşi doresc mai mult actul de consfinţire a relaţiei decât bărbaţii. „Femeile vor să aibă pe cineva doar pentru ele, dar, mai mult decât atât, doresc să aibă un tată pentru copiii lor, o persoană caldă cu care să împartă un cămin, nu o casă. Pe parcurs descoperă că partenerul nu renunţă la prieteni, dorinţa de a avea un partener de discuţie rămâne doar un vis, iar ajutorul în gospodărie nu există. Pentru că aşa a fost învăţat acasă, pentru că aşa spune societatea, pentru că este leneş şi nu are niciun gând să se schimbe.
Bărbaţii se căsătoresc pentru că au parte de sex când vor, pentru că au nevoie de cineva care să aibă grijă de casă, de copii, de el însuşi. Dacă îşi permite financiar să întreţină familia, devine periculos şi arogant. Dacă nu, pretinde din partea femeii toate cele, susţinând că nu a avut noroc, chiar dacă nu face nimic pentru a schimba situaţia”, precizează psihologul pentru Gândul.
Partenerul de viaţă nu trebuie ales în funcţie de circumstanţe. “Traumele trecutului vă pot face să credeţi că el vă salvează de tot ce aţi păţit până atunci. Sentimentele lui vă închid rănile, cuvintele lui vă măngâie sufletul pângărit, iar mângâierile lui vă stârnesc trupul, aşa cum v-aţi dorit dintodeauna. Tot acel timp sec, în care nu aţi dormit cu nimeni, nu aţi mâncat cu nimeni, nu aţi visat pe nimeni şi nu aţi vorbit cu nimeni, vă poate face să credeţi că el este cel ales,” spune Constantin Cornea pentru Gândul.
Citeşte continuarea în Gândul!