O colecţie de fotografii furată de pe site-ul brightside.me reflectă spectrul emoţiilor umane pe care lumea le încearcă azi. Situaţiile-limită, în speţă, declanşează rezervele de umanitate din om. În această serie de fotografii există câteva teribile: băieţelul cu tumoare pe creier ce a consimţit să-şi doneze ficatul, un copil atins de albinism ce doarme încolăcit lângă vărul său, un om care îi cântă la un flaut de bambus unui copil cu dizabilităţi pe care îl iubeşte ca pe fiul său. Toţi au fost fotografiaţi. Toţi sunt exemplari pentru ceea ce înseamnă spiritul uman, scrie Mediafax.
După cum simţim lumea din jur, după cum realitatea ni se livrează, grimasele se modifică, dragostea se iveşte, tristeţea o poate strivi, iar perspectiva morţii ne îngheaţă sângele. Fiecare experienţă umană vie amprentează mintea, sufletul şi chipul. Fotografiile îţi înfăţişează, ce-i drept, prin filtrul privirii fotografului, poate intruzivă, viaţa. Însă oamenii aceştia sunt reali. Există. Şi te pun pe gânduri. Iată cum arată oamenii, cum aleg ei să-şi exhibe umanitatea, fără trufie, ci cu adevăr inefabil:
Fotografie: rmzxb.com.cn. China. Un băiat de 11 ani care a fost depistat cu un cancer cranian cere medicilor să doneze ficatul şi rinichii săi altora. Îi salvează pe alţii, el, micuţul care nu mai are nicio şansă. Medicii le mulţumesc lui şi mamei sale.
Fotograf: Marc Riboud. Jan Rose Kasmir, de 17 ani, întinde degetele în care aninase o floare de câmp către un soldat. În timpul unui protest anti-război desfăşurat lângă Pentagon în 1967.
Fotograf: Stephanie Sinclair. O fetiţă de zece ani dansează fericită după ce soţul său mai mare i-a acordat divorţul.
Fotograf: Eric Lafforgue. Etiopia. Un copil din tribul Erbore.