Cea mai valoroasă gaură din lume. 13 miliarde de lire se află în acest crater. Zborul elicopterelor în zonă este interzis
Numită ,,Oraşul de diamant”, mina Mir din estul Siberiei este atât de mare încât creează un vortex puternic.
Gaura, cu o adâncime de 524,8 metri adâncime şi un diametru de 1.609 m, face ca oraşul alăturat, Mirny, să pară lovit de un meteorit.
Mina a început să fie exploatată din nou în 2004, fiind create o serie de tuneluri subterane din care au fost extrase şase milioane de carate de diamente brute în 2014. Valoarea totală a minei se bazează pe adăugarea valorii diamantelor care au fost extrase şi a celor care încă se află în mină.
Calea aeriană de deasupra deschiderii craterului este interzisă după mai multe incidente în care elicopterele au fost absorbite, însă nu a fost raportată nici o prăbuşire. Mina este deţinută de compania rusească Alrosa, care produce un sfert din producţia de diamante a lumii. În 2010, o companie a dorit să construiască un oraş în mină care s-ar fi alimentat cu lumină solară
Cele mai mari diamante au fost de mărimea unei mingii de golf de 130,85 de carate, diamantul Olankho care valorează 250.000 de lire Acesta a fost descoperit de trei arheologi după ce Moscova a primit veştile, săpăturile au început.
Au fost create găuri în permafrost prin utilizarea avioanelor, a dinamitei şi a excavatoarelor. După ce Rusia a ieşit devastată din al-Doilea Război Mondial, Iosif Stalin a utilizat bogăţiile minei pentru a reconstrui oraşele ruseşti şi pentru a face din Rusia o putere globală, rivala Statelor Unite ale Americii.
În zona în care se află mina au loc cele mai puternice fenomene meteo, iarna durează şapte luni şi temperatura poate scădea până la -40 de grade Celsius.
Sursa: Mail Online
Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: