Potrivit oamenilor de ştiinţă de la Universtitatea din Adelaide, grăsimile şi carbohidraţii ne dau energie ca să ducem la bun sfârşit toate sarcinile pe care le avem de îndeplinit de-a lungul zilei şi sunt digerate mult mai repede decât proteinele, potrivit The Independent. Acest lucru înseamnă că energia care provine din carne este folosită mai târziu şi, dacă apare un surplus, acesta este înmagazinat în corp sub formă de depozite de grăsime.
Cum carnea a devenit un aliment extrem de accesibil în mai toate zonele globului, obezitatea devine o şi mai mare problemă pentru întreaga lume.
Wenpeng You, doctorand al Universităţii din Adelaide a făcut cercetări cu privire la accesul pe care îl au popoarele lumii la zahăr şi carne şi impactul pe îl are acest fapt în ceea ce priveşte rata obezităţii în 170 de ţări. Tânărul afirmă că există o interdependenţă între aceşti doi factori.
În cercetarea sa, Wenpeng a ţinut cont şi de diferenţele dintre aceste ţări, cum ar fi gradul de urbanizare, obişnuinţele în ceea ce priveşte activitatea fizică şi media aportului caloric specifică respectivului popor. Astfel, tânărul a ajuns la concluzia că gradul de acces la produsele din carne reprezintă aproximativ 13% din totalul ratei obezităţii, acelaşi procent fiind valabil şi în cazul zahărului.
„Este un principiu fals acela conform căruia doar grăsimile şi carbohidraţii, în special grăsimile, sunt factorii majori care contribuie la instalarea obezităţii”, a afirmat Wenpeng You.