Home » D:News » Obiceiul pe care ar trebui să îl avem cu toţii cu cel puţin o oră înainte de masă

Obiceiul pe care ar trebui să îl avem cu toţii cu cel puţin o oră înainte de masă

Obiceiul pe care ar trebui să îl avem cu toţii cu cel puţin o oră înainte de masă
Publicat: 23.07.2016
Este cunoscut sfatul conform căruia nu ar trebui să te duci la cumpărături atunci când îţi este foame, deoarece vei cumpăra produse de care nu ai nevoie.

Acelaşi lucru se întâmplă când comanzi mâncare la un restaurant. Pentru a testa teoria, cercetătorii au demarat două experimente. Rezultate au arătat că oamenii care au comandat mâncare cu o oră înainte de a le fi foame au ales preparate mult mai sănătoase şi cu mai puţine calorii.

,,Rezultatele noastre au dovedit că foamea te face să comanzi mâncare cu o valoare calorică mare. Prin comandarea mâncării în avans, vom face alegeri mai conştiente”, a declarat cercetătorul Eric M. Van Epps, de la Universitatea din Pennsylvenia.

Pentru a analiza modul în care ora la care comandăm mâncare afectează felul în care alegem preparatul, cercetătorul împreună cu echipa sa au demarat două experimente în care au fost implicaţi aproape 700 de angajaţi care luau prânzul la o cafenea de la o clădire corporatistă, iar al doilea test a implicat 195 de studenţi.

În primul experiment, angajaţii îşi puteau plasa comanda oricând după ora 7:00, preparatul putând fi consumat între orele 11:00 şi 14:00. Cercetătorii au descoperit că participanţii care au ales un preparat cu fiecare oră mai devreme decât consumarea mâncării consumau cu 38 de calorii mai puţin. 

Deşi diferenţa dintre numărul de calorii existente în preparatele comandate mai devreme şi cele comandate mai târziu nu este mare, 568 de calorii comparate cu 598 de calorii, această creştere zilnică, pe termen lung, ar putea afecta dieta alimentară a unei persoane.

,,Aceste rezultate ne confirmă faptul că deciziile luate în momente critice nu sunt foarte înţelepte”, a declarat unul dintre membrii echipei, George Loewenstein.

În al doilea experiment, studenţii şi-au ales preparatul înainte sau după cursuri şi l-au consumat imediat după sfârşitul programului.

Studenţii care şi-au ales preparatul înainte de ore au optat pentru preparate cu o valoare calorică de 890, în timp ce grupul care şi-a ales mâncarea în momentul în care putea să o consume, a optat pentru mâncăruri cu o valoare calorică de 999.

Deşi cercetătorii au analizat doar grupuri controlate, rezultatele pot fi aplicate şi atunci când oamenii gătesc acasă. Astfel, gătitul în avans i-ar putea face pe oameni să aleagă variante mai sănătoase.

Sursa: Science Alert

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase
Cele mai noi articole
Drama care l-a forțat pe Titu Maiorescu să se retragă din politică
Drama care l-a forțat pe Titu Maiorescu să se retragă din politică
Luna Neagră, evenimentul astronomic foarte rar care încheie anul 2024
Luna Neagră, evenimentul astronomic foarte rar care încheie anul 2024
Împuținarea norilor exacerbează problema încălzirii globale
Împuținarea norilor exacerbează problema încălzirii globale
Soarele termină anul 2024 în forță și trimite o furtună geomagnetică pe Pământ chiar în ziua de 31 decembrie
Soarele termină anul 2024 în forță și trimite o furtună geomagnetică pe Pământ chiar în ziua de 31 decembrie
Cine a fost prim-ministrul român pasionat de Machiavelli? Noaptea îi citea cartea pentru ca ziua să îi aplice principiile
Cine a fost prim-ministrul român pasionat de Machiavelli? Noaptea îi citea cartea pentru ca ziua să îi aplice principiile
Olivia Hussey, cea mai frumoasă Julietă
Olivia Hussey, cea mai frumoasă Julietă
Revelion „ALTCEVA” cu legenda muzicii de petrecere, Dan Ciotoi | PREMIERĂ pe 31 DECEMBRIE
Revelion „ALTCEVA” cu legenda muzicii de petrecere, Dan Ciotoi | PREMIERĂ pe 31 DECEMBRIE
Un studiu a identificat cauza genetică pentru sindromul unghiilor galbene
Un studiu a identificat cauza genetică pentru sindromul unghiilor galbene
Luni, 6 ianuarie, ProMotor lansează prima ediție din 2025. Chef Foa (Florin Scripcă) vine la „Podcast cu Prioritate” #60
Luni, 6 ianuarie, ProMotor lansează prima ediție din 2025. Chef Foa (Florin Scripcă) vine la „Podcast cu Prioritate” #60
Cum afectează alcoolul capacitatea creierului de a învăța și a se adapta?
Cum afectează alcoolul capacitatea creierului de a învăța și a se adapta?
Test de cultură generală. De ce ne curge nasul iarna?
Test de cultură generală. De ce ne curge nasul iarna?
Descoperirea materiei întunecate ar putea fi la 10 secunde distanță
Descoperirea materiei întunecate ar putea fi la 10 secunde distanță
Cum a reușit un pasager să urce fără bilet într-un avion pe un aeroport din SUA?
Cum a reușit un pasager să urce fără bilet într-un avion pe un aeroport din SUA?
Cel mai bun jucător de golf din lume s-a accidentat în timp ce pregătea masa de Crăciun
Cel mai bun jucător de golf din lume s-a accidentat în timp ce pregătea masa de Crăciun
Elon Musk sare în apărarea programului de vize H-1B și promite „război”
Elon Musk sare în apărarea programului de vize H-1B și promite „război”
Sfârşitul monarhiei în România. În ce condiţii a avut loc abdicarea regelui Mihai I
Sfârşitul monarhiei în România. În ce condiţii a avut loc abdicarea regelui Mihai I
Un grup de hackeri pro-Rusia a revendicat un atac cibernetic din Italia
Un grup de hackeri pro-Rusia a revendicat un atac cibernetic din Italia
Elon Musk și-a exprimat susținerea pentru partidul extremist Alternativa pentru Germania
Elon Musk și-a exprimat susținerea pentru partidul extremist Alternativa pentru Germania