Procedeul de albire dentară este recomandat să se realizeze doar în cabinetul stomatologic.
Dacă îţi doreşti că zâmbetul perfect pe care l-ai obţinut în urma procesului de albire să se menţină timp îndelungat, trebuie să ştii că tratamentul în sine nu este suficient, iar îngrijirea post-albire reprezintă cheia succesului pentru dinţi albi şi strălucitori.
Ce reguli trebuie să respecţi, ce ai voie să mănânci şi ce nu îţi explică dr. Andra Custură, medic stomatolog.
„De fiecare dată când avem o solicitare pentru albirea dinţilor recomandăm acest procedeu doar persoanelor ale căror afecţiuni dentare sunt tratate şi care au dinţii în perfectă stare de sănătate. Pacientul nu trebuie să aibă carii, afecţiuni ale gingiei, probleme infecţioase şi un lucru foarte important – să aibă o igienă foarte bună şi să ştie că acest lucru înseamnă mult mai mult decât rutina zilnică de spălare pe dinţi”, explică Dr. Andra Custură.
Procedeul de albire dentară este recomandat să se realizeze doar în cabinetul stomatologic, unde medicul decide dacă eşti un bun candidat pentru albire şi tot cu el începi acest proces. Cel mai bun moment pentru albire este imediat după igienizarea profesională pentru că atunci suprafaţa dintelui este curată.
O consultaţie ulterioară la câteva zile după albire îi va arăta medicului dentist dacă ai nevoie de un agent de desensibilizare cum ar fi o fluoridă topicalî care să te scape de sensibilitatea dinţilor.
Citeşte continuarea articolului pe
csid.ro