Home » D:News » Viitorul gastronomiei, mâncarea concepută de imprimantele 3D – VIDEO

Viitorul gastronomiei, mâncarea concepută de imprimantele 3D – VIDEO

Viitorul gastronomiei, mâncarea concepută de imprimantele 3D – VIDEO
Publicat: 15.07.2016
În Londra s-au dezvoltat o mulţime de restaurante ,,hipstereşti'', de la cafenelele în care poţi mângăia o pisică până la restaurantul cu specialităţi din cereale.

Cel mai nou concept este restaurantul cu specific 3D, unde totul, de la mobilă până la preparate, este creat folosind o imprimantă 3D.

,,Food Ink” va oferi un meniu cu nouă feluri printate pe loc. 

Criticii se întreabă de ce ar plăti cineva 250 de lire pentru un fel de mâncare făcut sub formă de pastă şi servit cu tacâmuri din plastic.

Reprezentanţii Food Ink au spus că ,,Noi credem că tehnologia trebuie să fie utilizată cu un scop. Noi o folosim să adăugăm magie în mâncare. Punem la treabă cea mai nouă tehnologie pentru a elabora cea mai exclusivistă experienţă culinară. Chiar dacă nu este vorba de nicio magie, noi ne dedicăm energia pentru a creea momente unice”.

Oaspeţii se vor bucura de un meniu cu nouă feluri de mâncare, creat în faţa lor prin intermediul unei imprimante 3D.

Detaliile despre meniu sunt secrete, însă Sasha Mather a declarat: ,,Să printezi carne este destul de greu, din motive sanitare. Desgur, nici textura nu ar fi cea mai bună”.

Imprimanta 3D a fost creată de ,,byFlo” şi poate procesa doar materialele transformate de pastă.

Pentru cei care nu vor putea vizita restaurantul, evenimentul inaugurării va fi transmis live.

În restaurant, atât mâncarea cât şi mesele, scunele, lămpile, chiar şi ustensilele au fost create cu ajutorul unei imprimante 3D.

Sursa:youtube.com/FOOD INK.

Pentru a putea oferi clienţilor o experienţă uimitoare, chelnerii vor oferi clienţilor  ochelari care redau realitatea virtuală şi le vor oferi şansa să asculte muzică compusă cu ajutorul unui computer. Deşi Food Ink susţine că este  primul restaurant cu un concept 3D, un restaurant din Londra numit ,,3D Printshow Kitchen” servea anul trecut, în mai, un meniu 100% realizat de o imprimantă 3D.

Food Ink ar putea reprezenta viitorul gastronomiei, chiar dacă fiecare meniu vine cu un preţ de 250 de lire de persoană.

Sursa: Mail Online

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase