Studiul susţine că există o legătură slabă între consumul de unt şi rata mortalităţii şi că nu s-a găsit nicio asociere între unt şi bolile de inimă. Mai mult, consumul de unt a fost asociat cu un risc redus de a dezvolta diabet (în special diabetul de tip 2), scrie CSID.
Meta-analiza a combinat rezultatele de la o serie de studii pe această temă şi a ajuns la o concluzie care se aplică la un grup mult mai mare de participanţi. Echipa de cercetători condusă de specialişti de la Universitatea Tufts din Boston a analizat date din 9 studii separate, care au implicat 636,151 de participanţi.
În grupul participanţilor incluşi în analiză s-au înregistrat:
28, 271 de decese;
9, 783 de cazuri de incidente cardiovasculare (înclusiv infarct miocardic şi atac cerebral vascular);
23, 954 de cazuri de diabet.
Consumul de unt monitorizat în cele 9 studii a variat între o treime de porţie şi 3.2 porţii. O porţie conţine 14 grame de unt (echivalentul unei linguri de unt).
Citeşte continuarea în CSID.ro.
Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:
Top alimente care pot ameliora durerea, fără efecte adverse
Suplimentul care ameliorează pofta exagerată de mâncare proastă
Ce alimente sunt indicate vara
Consumul acestor alimente ar putea reduce riscul de cancer de sân