Home » D:News » Alimentele care te menţin în formă. Care sunt cele mai bune surse de proteine

Alimentele care te menţin în formă. Care sunt cele mai bune surse de proteine

Alimentele care te menţin în formă. Care sunt cele mai bune surse de proteine
Publicat: 10.07.2016
Proteinele sunt nutrienţi esenţiali, cu multe funcţii în organismul nostru, prin urmare avem nevoie de ele în dieta noastră zilnică.
Dacă eşti o persoană care face sport  mult sau de performanţă sau ţii un regim serios, atunci sunt şi mai necesare şi trebuie să le introduci în rutina ta la anumite ore pentru a profita de beneficiile lor asupra muşchilor, scrie Gustarte.ro
Pentru tipul sportiv, se recomandă o doză zilnică de aproximativ 1 g de proteine ​​pe 1 kg de greutate corporală. După sport, proteina ​​este deosebit de importanţă, muşchii au nevoie de ea pentru a se recupera şi a creşte.
 
O porţie de proteine (15-25g) este recomandată la de 30 de minute de exerciţii fizice, atunci când muşchii sunt deosebit de receptivi la sinteza proteică.
 
Ce să mănânci
 
Proteinele sunt alcătuite dintr-o colecţie de 20 de aminoacizi. Dintre acestia, opt sunt clasificaţi ca „esenţiali” şi trebuie să-i luăm din alimente, iar ceilalţi 12 sunt consideraţi „non-esenţiali”, fiind produşi chiar de organismul nostru.
 
Proteinele de înaltă calitate, precum ouăle şi carnea, oferă mai mulţi amino acizi esenţiali muşchilor, comparativ cu altele.
 
Ca şi carbohidraţii, proteina este absorbită la viteze diferite în corpul tău.
 
Proteina din zer este digerată rapid, aşa că e o opţiune pe fugă chiar înainte şi după exerciţii.
 
Cazeina, principala proteină din lapte, eliberează aminoacizii mult mai greu, aşa că este indicată dimineaţa, între mese şi chiar seara.
 
Iată cele mai importante surse de proteine
 
Oul
 
Este regele. Un ou de mărime medie are în jur de 6 g de proteină de cea mai înaltă valoare biologică, ceea ce înseamnă că vine cu toţi cei 20 de aminoacizi în forma cea mai digerabilă. Omleta este o modalitate bună de a-ţi începe ziua şi este o gustare potrivită de recuperare musculară.
 
Laptele
 
Produsele lactate vin cu proteinele la pachet şi conţin calciu bun pentru oase. Ciocolata cu lapte e recomandată după sport sau poţi da un boost natural din smoothie-urile cu lapte şi fructe.
 

Citeşte continuarea pe Gustarte.ro!

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase