Cele mai talentate femei paraşutist din România, în cădere liberă de la 4.000 de metri
Cele mai talentate femei paraşutist din România se întâlnesc între 15 şi 17 iulie, la centrul de paraşutism TNT Brothers de la Clinceni, la evenimentul Girls Can Fly. Sportivele îşi vor dovedi priceperea în cădere liberă de la 4.000 de metri în formaţii sau salturi amuzante tematice.
Invitat special este Cornelia Mihai, una dintre cele mai bune paraşutiste din lume, câştigătoare a unei medalii de aur şi două de bronz la Jocurile Mondiale Aeronautice în 2015, în Dubai (FAI World Air Games).
Evenimentul Girls Can Fly, organizat de Asociaţia Sportivă TNT Brothers, aflat la a 5-a ediţie, se adresează atât sportivelor cu licenţă, cât şi iubitoarelor de adrenalină care îşi doresc un salt în tandem.
Paraşutiştii licenţiaţi în România sunt mai numeroşi cu fiecare an care trece. 18% dintre paraşutiştii români sunt femei, mai mult decât media la nivel mondial, de 13%. În fiecare an, la evenimentul Girls Can Fly, participantele îşi depăşesc limitele, iar în 2015 au atins şi un record naţional – a fost pentru prima dată când o echipă de 10 paraşutiste românce au reuşit să realizeze o prindere în forma unei stele, în cădere liberă de la 4000 m.
Anul acesta, paraşutistele licenţiate vor avea parte de instructori care vor organiza salturi tematice, distractive, un workshop de perfecţionare în pilotarea paraşutei şi formaţii în cădere liberă.Workshopul de pilotare a paraşutei va fi susţinut de sportiva Cornelia Mihai, membră a Skydive Dubai Swoop Team şi în top 5 cei mai buni swooperi din lume. Sosită din Dubai special pentru Girls can Fly, ea va fi free load organizer pentru paraşutistele licenţiate, alături de Alina Sime, Safety & Training Adviser TNT Brothers.
La numai 31 de ani, Cornelia Mihai a câştigat anul trecut trei medalii la Jocurile Mondiale Aeronautice, cea mai mare competiţie din lume dedicată sporturilor desfăşurate în aer, organizate de Federaţia Aeronautică Internaţională.
”Paraşutismul este un sport din ce în ce mai popular în rândul femeilor. În România, ne bucurăm să avem un procent mai mare de femei cu licenţă de paraşutist decât media la nivel internaţional – 18% în ţara noastră faţă de 13% în alte ţări. Este un real progres dacă ne gândim că, în urmă cu 4 ani, doar 4% dintre paraşutiştii români erau femei. Ne dorim să creştem numărul lor tot mai mult cu fiecare an, aşa că Girls Can Fly este gândit atât pentru profesioniste, cât şi pentru fetele curioase care doresc să întâlnească şi să discute cu sportive licenţiate”, spune Alina Sime, Safety & Training Adviser TNT Brothers, prima femeie din România care ocupă această funcţie şi una din puţinele la nivel internaţional.
La eveniment, săritoarele licenţiate îşi vor perfecţiona tehnica în formaţii în cădere liberă şi se vor distracu salturi tematice – de la salturi cu cercul, pe tocuri sau în costum business, ele vor dovedi că paraşutismul este deopotrivă amuzant.
Evenimentul Girls Can Fly este gândit să promoveze femeile în paraşutism şi se adresează sportivelor care au licenţă românească de paraşutism sau o licenţă internaţională recunoscută local, dar şi femeilor curioase în ale paraşutismului, care doresc să facă un salt în tandem sau să cunoască comunitatea de paraşutişti din România.
Mic manual pentru uzul celor care vor să sară cu paraşuta. Întrebări şi răspunsuri
Cine poate sări cu paraşuta?
Organizatorii „Girls Can Fly”: Oricine îşi depăşeşte limitele şi îşi doreşte să se bucure de fiecare clipă la intensitate maximă!
Vârsta minimă pentru un salt în tandem cu paraşuta este de 18 ani. Cei care au între 16-18 ani şi îşi doresc să încerce senzaţia unui salt, au nevoie de acordul părinţilor, legalizat de către notar.
Unde poţi sări?
Organizatorii „Girls Can Fly”: Centrul de paraşutismprivat TNT Brothers, peaerodromulClinceni. ComunaClinceni (judeţulIlfov) estesituată la vest de Bucureşti, la 16 km distanţă, pe DN 6, şoseauaBucureşti-Alexandria.
Când poţi sări?
Organizatorii „Girls Can Fly”: În fiecare săptămână, de joi până duminică, de la ora 09:00 până la 19:00.
În Bucureşti, datorită condiţiilor climatice favorabile, cu o viteză medie a vântului mică şi multe zile însorite, perioada în care se poate practica paraşutismul este de aproximativ opt luni, începând cu luna aprilie şi până în luna noiembrie.
Mai multe informaţii: www.tnt-brothers.ro.
Despre TNT Brothers
În 2010, Dragoş& Bogdan Boeru înfiinţau asociaţia sportivă TNT Brothers pentru a promova în România salturile cu paraşuta şi preluau initiaţiva de a schimba percepţia acestui sport în România. Astăzi, datorită evoluţiei tehnicii şi echipamentelor, saltul cu paraşuta în tandem este unul dintre cele mai sigures porturi din lume.
Îndoar 6 sezoane de activitate (2010-2015), TNT Brothers a devenit unul dintre cele mai importante centre private de paraşutism din Europa Centralăşi de Sud-Est, atrăgând paraşutişti cu experinţă sau amatori din peste 20 de ţări.
Mai multe informaţii la: www.tnt-brothers.ro şi https://www.facebook.com/tntbrothers.
Monica Stoica, monica.stoica@mediafax.ro