Oamenii de ştiinţă au descoperit posibila explicaţie a durerilor menstruale
Un studiu amănunţit a dezvăluit că ar putea exista o legătură între indicatorii biologici şi sindromul premenstrual, acesta sugerează că inflamaţia acută ar putea declanşa crampele şi balonarea.
Citeşte şi Cauza celei mai frecvente dureri a femeilor
Cercetătorii ştiau de mulţi ani că medicamentele anti-inflamatoare pot diminua durerea menstruală, dar noul studiu doreşte să identifice legătura biologică între inflamaţie şi sindromul premenstrual. Chiar dacă studiile sunt la început, ar putea într-o zi să îi ajute pe cercetători să găsească un tratament mult mai eficient decât cel din zilele noastre.
După intervievarea a peste 2.939 de femei din Statele Unite ale Americii, o echipă de la Universitatea din Columbia a descoperit că ar putea exista o legătura între sindromul premenstrual şi prezenţa proteinei C reactivă (PCR)
PCR este indicatorul biologic al inflamaţiilor din organism, astfel cercetătorii au afirmat că un număr mare de proteine în corp va declanşa dureri abdominale mai puternice. Descoperirea este majoră, deoarece peste 80% dintre femei au afirmat că au experimentat sindromul premenstrual. Au fost organizate foarte puţine cercetării pentru a se afla cauza sau potanţialul tratament, singura substanţă eficientă de până acum este ibuprofenul .
Potrivit unor cercetători, un nou dispozitiv ar putea opri durerile menstruale , electronic, dar cu siguranţă nu pot opri toate simptomele sindromului premenstrual. Acest lucru confirmă faptul că milioane de femei nu au avut altă alegere decât să reziste crampelor, ameţelilor şi depresiei în fiecare lună pentru o mare parte din vieţile lor. Nu este de mirare că majoritatea femeilor astronaut decid să-şi amâne ciclul menstrual în timpul călătoriei, iar doctorii recomandă tot mai mult acest mod dacă este posibil.
Dar dacă s-ar afla mai multe despre factorii biologici care contribuie la sindromul premenstrual, s-ar putea dezvolta tratamente mult mai eficiente. Faptul că cercetătorii au reuşit să găsească o legătură între inflamaţie şi sindromul premenstrual le poate oferi cercetătorilor indiciile necesare pentru următoarele cercetări.
Echipa de cercetători afirmă că ,,rezultatele sugerează că fiecare factor asociat cu unul dintre simptomele premenstruale este foarte complex, acest fapt sugerează diferite mecanisme de identificare a etiologiei simptomelor. Inflamaţia ar putea juca un rol important în cazul sindromului premenstrual’’.
Cercetătorii au recomandat ca femeile să evite comportamente ce sunt asociate cu bolile inflamatorii. De asemenea, oamenii de ştiinţă consideră că este nevoie de mult mai multă muncă pentru a determina o cauză exactă a sindromului.
Sursa: Science Alert