Pericolul din suplimentele alimentare

20 06. 2017, 18:00

Faptul că ne facem repede o vitamină efervescentă sau luăm un supliment alimentar atunci când simţim că rămânem fără putere înseamnă că nu reuşim să luăm nutrienţii necesari din alimentaţia pe care o avem. 

Suplimentele alimentare nu pot suplini deficitul de vitamine din organism, vitamine pe care ar trebui să le luăm din alimentele consumate. De asemenea, o mare parte dintre ele ne fac, de fapt, mai mult rău decât bine, potrivit Business Insider. 

De-a lungul timpului, aceste medicamente au fost asociate creşterii riscului de dezvoltare a mai multor tipuri de cancer şi chiar cu apariţia pietrelor la rinichi, afecţiuni care pot sfârşi tragic pentru pacienţii afectaţi. 

Ca să evităm acest tip de medicamente, ar trebui să ne uităm puţin la meniul nostru zilnic şi să încercăm să mâncăm mai puţină carne, mai puţine dulciuri şi să ne obişnuim cu o dietă bogată în fructe şi legume. 

1. Fă din legume un punct cheie al meselor tale. 

2. Consumă cât mai multe nuci. Sunt bogate în proteine şi pot ajuta la stabilizarea nivelului de zahăr din sânge. De asemenea, nucile constituie o sursă importantă de fibre. 

3. Încearcă să reduci aportul de zahăr şi de carbohidraţi. Dietele bogate în zahăr şi carbohidraţi, dar sărace în cereale întegrale, sunt asociate cu probleme grave de sănătate, deci trebuie să existe o balanţă între aceste două extreme.

Citeşte continuarea în Gândul!