Modul inedit prin care Marina Americană testează rezistenţa la şoc a navelor militare – VIDEO
Marina americană a testat rezistenţa la şoc a unei nave militare într-un mod mai puţin obişnuit. Militarii au lansat de pe coasta Floridei peste 4.500 de kilograme de explozibil, cu scopul de a atinge o ţintă aflată în apropierea vasului. Proba este una dintre cele trei, în care urmează să fie testată o nouă generaţie de vase de luptă, folosite pentru atac la mică distanţă de ţărm.
Vaporul s-a întors în siguranţă în portul din Mayport, Florida. Aici, specialiştii vor prelua informaţiile transmise de camerele şi monitoarele de la bord. USS Jackson va fi supus altor două teste, în cadrul cărora vor fi folosite cantităţi similare de explozibil. Acestea vor trebui să atingă ţinte mult mai apropiate faţă de navă.
,,Aceste teste ne vor ajuta să evaluăm modul în care reacţionează la şoc o navă cu marinari la bord, dar şi să aflăm cum interacţionează sistemele şi componentele vasului într-o astfel de situaţie. Rezultatele testelor ne vor oferi informaţii importante, pe care le putem folosi pentru a îmbunătăţi design-ul acestor vase şi a creşte şansele echipajului şi ale navei de a trece cu bine printr-un astfel de incident”, a declarat amiralul în retragere Brian Antonio pentru USNI News.
USS Jackson este cea mai nouă navă militară de atac în zona de litoral (Litoral Combat Ship, LCS), a fost produsă în luna decembrie a anului trecut şi a fost denumită după oraşul Jackson din Mississippi. Localitatea, la rândul ei, poartă numele preşedintelui american Andrew Jackson (1767-1845).
Sursa:dailymail.co.uk
Clasa din care face parte vasul testat recent este compusă din două tipuri de nave: ,,Freedom” (vapoare proiectate de compania Lockheed Martin) şi ,,Independence” (vapoare proiectate de compania Austal USA). Ambele variante sunt dotate cu încărcături utile reconfigurabile, denumite module de misiune. Cu ajutorul acestora, marinarii vor putea desfăşura misiuni complexe, care implică atât folosirea unor vehicule cu pilot, cât şi a unor dispozitive controlate de la bordul vasului.
Vasele de atac în zona de litoral concepute de Marina Americană au un pescaj de aproximativ 4-5 metri şi pot atinge viteze de până la 40 de noduri. Navele au fost proiectate pentru a distruge ţinte în zonele de coastă, unde pot exista submarine, mine sau alte dispoozitive militare.
Sursa: Mail Online
Vă mai recomandăm şi: Primul vapor electric a fost inaugurat la Amsterdam
MISTERUL exploziei şi scufundării celui mai CELEBRU vas britanic de război, dezlegat după 350 de ani