Cum afectează bebeluşul emoţiile din timpul sarcinii
De cele mai multe ori, problemele psihologice ale adultului îşi au cauza chiar în perioada în care mama era însărcinată.
“Există aşa numita memorie senzorială a corpului şi multe din experienţele pe care mama le trăieşte în timpul sarcinii îşi pun amprenta în dezvoltarea fizică, dar şi psihică şi afectivă a viitorului copil. Inima începe să bată la făt înainte de a se forma creierul. Cercetările făcute de Joel şi Beatrice Lacey de la Institutul de Cercetare Fels au descoperit că atunci când creierul trimite semnale inimii, prin sistemul nervos, inima nu răspunde imediat. Răspunsurile ei depind de natura sarcinii şi de tipul de procesare mentală. Creierul se supune tuturor mesajelor şi instrucţiunilor trimise de către inimă, mesaje ce ar putea influenţa comportamentul unei persoane.
Câmpul electromagnetic al inimii este de aproximativ 500 de ori mai mare în forţă decât câmpul electromagnetic produs de creier. El nu numai că penetrează fiecare celulă a corpului, dar e suficient de puternic pentru a radia în afară, în câmpul din jurul nostru, o radiaţie ce poate fi măsurată de către magnetometre.
Cinci minute de furie îi pot lua sistemului imunitar al corpului aproape şase ore pentru recuperare – o realitate măsurată prin nivelurile IgA (imunoglobulină A).
Cinci minute de bucurie, de compasiune, cresc imediat nivelul de IgA cu 41% şi continuă să crească timp de şase ore după”, precizează psihoteraputul.