După cum vă puteţi imagina, prepararea acestui fel de mâncare nu este o sarcină uşoară. Evenimentele unde este gătit au de obicei oaspeţi de seamă din lumea arabă şi este specific banchetelor şeicilor, dar este pregătit din ce în ce mai rar. O variantă indiană de mai mici dimensiuni a acestui fel de mâncare este capra în stil Byriani, preparată de obicei la nunţi.
Cămila este pregătită de măcelar similar berbecuţilor pentru proţap, apoi este fiartă alături de miel şi de puii întregi într-un vas imens. Separat se fierbe orezul, care este amestecat cu nuci, fistic, migdale prăjite sau şofran. Se fierb şi se curăţă şi ouăle. Se umplu mai întăi puii, apoi aceştia se introduc în miel alături de orez şi în final, totul se introduce în cămila care, uneori, este înfăşurată în frunze de palmier şi rotisată timp de aproape 24 de ore.
Un astfel de festin poate hrăni în jur de 80 de persoane.
Această reţetă deosebită a fost consemnată încă din scrierile grecilor antici şi era un preparat servit la banchetele regale din Persia. Carnea de cămilă este consumată de secole. Laptele de cămilă este şi el considerat foarte hrănitor, plin de vitamine, minerale şi proteine, cu mai puţină grăsime şi colesterol decât laptele de vacă. În unele triburi este consumat chiar şi sângele de cămilă, o sursă bogată în fier, vitamina D, săruri şi minerale.
Sursa: Rador