3 alimente care te ajută în lupta cu colesterolul
Consumul moderat de bere ajută organismul să lupte cu ceea ce specialiştii numesc colesterol „rău” (LDL). Berea conţine, de asemenea, o serie de antioxidanţi, care provin din ingredientele naturale din care este fabricată această băutură, adică cereale şi hamei.
„Mesele copioase de sărbători reprezintă, fără îndoială, o tentaţie căreia nu mulţi îi rezistă, punând astfel organismul la grea încercare. Dacă însă consumarea în exces a alimentelor se produce şi după o perioadă de post, organismul trebuie să facă faţă unei provocări şi mai mari. De aceea, este nevoie ca în această perioadă să introducem în dietă alimente care să ajute organismul să lupte cu colesterolul LDL, aşa-numitul colesterol
Despre beneficiile usturoiului s-a vorbit din totdeauna. Acesta este bogat în seleniu, zinc, mangan şi vitaminele A şi C. Usturoiul întăreşte sistemul imunitar, împiedică formarea cheagurilor de sânge şi are un rol foarte important în lupta împotriva colesterolului LDL. Pentru ca proprietăţile sale să se menţină la valoare maximă, usturoiul trebuie consumat crud.
Merele sunt, de asemenea, aliatele organismului în lupta cu colesterolul. Ele sunt bogate în fibre, componente a căror eficienţă în această cauză a fost demonstrată de specialişti. Astfel, 15 grame de fibre solubile consumate zilnic pot determina scăderea nivelului de colesterol cu până la 10%.
Trebuie, deci, să includem aceste produse în alimentaţia zilnică şi să nu le ocolim nici în perioada sărbătorilor pascale.
Sursa: gandul.info
Vă mai recomandăm şi: 6 greşeli care transformă cafeaua într-un pericol pentru organism