Asta face ca lacurile să fie locaţiile perfecte pentru un picnic, relaxare sau înot. Mai jos găsiţi cinci lacuri din Statele Unite.
5. Lacul Piramidă
În Lacul Piramidă din California, localizat în Pădurile Naţionale „Angeles and Los Padres”, oamenii pot campa, pot organiza un picnic, se pot plimba cu barca, iar pescarii îşi pot încerca norocul cu păstrăvi, pisici de mare, setci albaştri şi crapi, conform Departamentului Resurselor de Apă din California.
Credit foto: Pixabay
4. Lacul Flathead din Montana
Lacul Flathead este cel mai mare lac natural din vestul Râului Mississippi, conform Serviciilor Parcului Naţional. „Este un lac superb şi o destinaţie liniştită pentru recreere”, spune Stephanie Hampton de la Universitatea din Washington pentru LiveScience. „Are temperaturi numai bune pentru înot pe timp de vară.”
Credit foto: Pixabay
3. Lacul Emerald
Drumeţii pot găsi Lacul Emerald în Muntele Stâncos din Parcul Naţional Colorado. Parcul are un traseu de 1,8 mile care conduce vizitatorii către lac. Lacul poate fi rece, dar, odată cu celelalte lacuri din lume, se încălzeşte datorită schimbării climatice.
Credit foto: Pixabay
În 2015, Catherine O’Reilly (profesor asociat de geologie la Universitatea din Illinois) a participat la un studiu bazat pe temperaturile din mai multe lacuri din lume şi a descoperit că acestea au crescut cu 0,34 grade Celsius din 1985 până în 2009.
2. Parcul Tettegouche
Explorează Lacul Superior din Parcul Tettegouche, Minnesota. Vizitatorii pot merge pe drumurile sale pitoreşti, se pot căţăra pe stânci, pot privi păsările şi, de asemenea, pot înota.
1. Lacul Tahoe
Cu 501 metri adâncime, Lacul Tahoe este al doilea cel mai adând lac din Statele Unite şi al zecelea din lume, conform Serviciilor Geologice din Statele Unite (SGSU). „Nu găsesc nimic mai plăcut decât înotul în apa cristalinî a Lacului Tahoe, în timp ce priveşti spre munţii Tallac acoperiţi de zăpadă”, spune Geoff Schladow, directorul Centrului Cercetărilor de Mediu Tahoe. Apa are între 36 şi 42 de grade Celsius între August şi Septembrie.
Credit foto: Pixabay
Sursa: Live Science