Cercetătorii au vrut să afle secretul din spatele vocii legendarului cântăreţ, decedat în 1991, potrivit RFI.
Freddie Mercury a uimit publicul timp de două decenii cu vocea lui senzaţională, până la decesul său în 1991. Acum, o echipă de cercetători a analizat cu atenţie talentul său vocal şi a publicat rezultatele în jurnalul Logopedics Phoniatrics Vocology.
Oamenii de ştiinţă coordonaţi de Christian Herbst, de la Universitatea din Viena, au analizat „Freddie Mercury: The Solo Collection”, precum şi 23 de înregistrări ale trupei Queen, existente pe piaţă, potrivit Fox News.
Cercetătorii au folosit de asemenea o cameră endoscopică, pentru a studia un cântăreţ de muzică rock, care imită vocea lui Freddie Mercury.
În plus, experţii au analizat o serie de interviuri acordate de vocalistul trupei Queen.
Analiza vocii lui Freddie Mercury din unele înregistrări A cappella sugerează că artistul era bariton. Cercetătorii au analizat şase interviuri din care reiese că artistul avea o frecvenţă fundamentală medie a vocii de 117,3 Hz.
Cercetătorii au identificat de asemenea „vibraţii subarmonice” în vocea lui Mercury, ceea ce crea faimosul său „mârâit” din timpul unor piese.
Experţii concluzionează că Freddie Mercury era „destul de abil în a-şi adapta configuraţia laringelui la nevoile muzicale, având astfel o gamă largă de timbre sonore şi expresie muzicală sporită”.
Cu toate acestea, oamenii de ştiinţă nu au putut demonstra teoria conform căreia Freddie Mercury ar fi avut o voce care putea atinge patru octave.
Sursa: RFI