Home » D:News » Poveşti neştiute despre Regina Angliei. Ce i-a făcut fratelui Dianei

Poveşti neştiute despre Regina Angliei. Ce i-a făcut fratelui Dianei

Poveşti neştiute despre Regina Angliei. Ce i-a făcut fratelui Dianei
Publicat: 23.04.2016
Regina Angliei, Elisabeta a ll-a a împlinit joi 90 de ani, iar dintre aceştia 64 au fost de domnie. În toată această perioadă publicul a aflat nenumărate poveşti şi detalii despre viaţa celui mai longeviv monarh britanic.

Cu toate acestea, există unele aspecte inedite, chiar suprinzătoare, pe care nu mulţi le cunosc informează theindependent.co.uk, citat de agenţia Rador.

Cotidianul britanic a alcătuit o listă cu informaţii mai putin cunoscute despre suveranul englez.Unele sunt chiar surprizătoare.

Regina nu are paşaport

Ea nu are nevoie de paşaport pentru a călători,dar beneficiază de libertate de mişcare absolută oriunde în lume. Această situaţie chiar dacă este neobişnuită nu are totuşi nimic ciudat deoarece paşapoartele britanice sunt emise în numele Majestăţii Sale, deci nu-şi poate elibera propriul document.

Regina vorbeşte cursiv franceza

Regina Elisabeta a II-a vorbeşte cursiv limba franceză. Dovadă stau şi filările în care conducătorul statului britanic a fost filmat făcând conversaţie cu oficiali francezi  fără a avea nevoie de interpret.

Regina a lucrat ca mecanic auto

Pe vremea când era prinţesă, în 1945, ultimul an al războiului Elisabeta s-a înrolat în armată şi a lucrat ca mecanic auto. Viitoarea regină chiar a fost surprinsă, într-o salopetă murdară,meşterind la motorul unei camionete, de către părinţii săi care au vizitat-o pe neaşteptate la baza militară unde activa. Se spune, de altfel, că pe langa Regele Mihai, vărul său, ar fi singurul suveran care poate schimba o roată sau o bujie.

Regina deţine toate balenele, delfinii şi sturionii din regat

Este de notorietate  faptul că toate lebedele nemarcate din Regatul Unit aparţin, de drept, reginei. Nu la fel de cunoscut însă este şi faptul că  monarhului îi este permis prin lege să deţină peştii consideraţi regali, cum ar fi balenele, delfinii sau sturionii de pe coasta Marii Britanii.

Regina are animale exotice

Toată lumea a aflat deja despre căţeii rasa Corgi pe care regina îi deţine şi îi răsfaţă. Nu toată lumea ştie însă că, pe lângă căţei regina are şi doi leneşi  pe care i-a primit în dar în 1968 în timpul unei vizite în Brazilia. Tot cadou au fost primiţi şi doi jaguari, dar şi o pereche de castori negri din Canada, animale pe care le-a donat însă Grădinii Zoologice in Londra.

Regina a dat primul mail în 1976

Deşi nu te-ai aştepta ca regina să folosească internetul deoarce este o persoană vârsnică, Elisabeta a ll-a a folosit e-mailul încă din 1976, când a trimis prima sa corespondenţă electronică dintr-o bază militară.

Regina nu are nevoie de permis de conducere

Elisabeta nu are nevoie de permis de conducere deoarece la fel ca în cazul paşaportului, permisele sunt emise în numele Majestăţii Sale. Cu toate acestea are dreptul de a conduce şi nu se sfieşte să o facă. Ultima oară a fost văzută conducând în public anul trecut, în vară,  când regina i-a arătat fostului rege saudit reşedinţa Balmoral, într-o plimbare cu maşina.

Regina este naşa fratelui Dianei, fosta sa noră, dar şi a unui fotomodel

La 13 a ajuns în prezent numărul nepoţiilor şi strănepoţiilor pe care îi are regina. Pe lângă aceşti ea mai are şi 30 de fini printr care pe fostul fotomodel Edwina Brudenell şi fratele Prinţesei Diana, contele Charles Spencer.

Regina şi-a plătit rochia de mireasă cu cupoane de raţie

Austeritatea care lovise toată Europa după cel de-al Doilea Război Mondial nu a ocolit nici Anglia. Din acastă cauză  regina nu s-a dat înapoi să colecţioneze cupoane de raţie pentru a plăti astfel materialele din care a fost făcută rochia sa de mireasă. Regina Elisabeta s-a căsătorit în 1947 cu vărul său îndepărtat, Prinţul Philip în cadrul unei ceremonii la Westminster Abbey, difuzate în direct la radio, pentru mai mult de 200 de milioane de ascultători.

Sursa: Rador

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase