Un nume important din industria IT se alătură eforturilor pe care le depun cercetătorii pentru a dezvolta noi tratamente împotriva cancerului. Sean Parker, cofondator Napster şi fost preşedinte al Facebook, a investit 250 de milioane de dolari în construirea unui institut, în cadrul căruia urmează să fie concepute metode inovative în domeniul imunoterapiei.
Spre deosebire de chimioterapie (tratament constând în administrarea unei medicamentaţii foarte puternice, care determină atât distrugerea celulelor canceroase, cât şi a celor sănătoase), imunoterapia are rolul de a stimula activitatea sistemului imunitar, ajutându-l să localizeze şi să ucidă numai celulele bolnave.
Imunoterapia poate fi aplicată prin intermediul mai multor metode. Una dintre aceasta este cea a folosirii inhibitorului PD-1, cu scopul de a distruge proteinele ce împiedică sistemul imunitar să lupte împotriva celulelor canceroase. O altă metodă este cea a administrării unor vaccinuri anticancer, ce pot ajuta sistemul imunitar să distrugă celulele bolnave într-un timp cât mai scurt.
În ultima perioadă, numeroase personalităţi din SUA şi nu numai s-au alăturat iniţiativelor cercetătorilor de a dezvolta noi metode de tratament imunoterapeutice. De exemplu, reprezentanţii administraţiei Obama au anunţat că va fi alocată suma de 1 miliard de dolari, cu scopul de a sprijini proiectele din domeniul oncologic. De asemenea, fostul primar al New York-ului, Michael Bloomberg, împreună cu asociaţii săi, urmează să investească 125 de milioane de dolari pentru construirea unui insitut de imuno-oncologie, în cadrul Universităţii John Hopkins, din Baltimore, SUA.
Institutul care urmează să fie înfiinţat de Sean Parker va colabora cu specialiştii Cancer Research Institute, New York. În cadrul acestui centru imunoterapia a fost cercetată încă din anii 1950, iar rezultatele obţinute până acum sunt de-a dreptul extraordinare. De exemplu, fostul preşedinte american Jimmy Carter a fost tratat de cancer în anul 2015, după ce i-a fost administrat în tratament special, denumit ,,Keytruda”.
Sursa: sciencealert.com
Vă mai recomandăm şi: Ce anume îţi provoacă cancer? INFOGRAFIC interactiv prin care poţi testa pe propria piele dacă poţi face sau nu cancer şi din ce cauză
Consumul de carbohidraţi la fel de periculos ca fumatul şi carnea roşie?
Scrisoarea unui medic nutriţionist către toţi românii: ”Nu poţi scăpa de cancer devenind vegetarian”