De ce trebuie să consumăm fructele şi legumele cu coajă
De multe ori le arunci la gunoi, însă aceste părţi ale fructelor şi legumelor sunt mai sănătoase decât ai putea crede, scrie CSID.
Citeşte şi TOP alimente care luptă împotriva stresului
Citeşte şi Cele mai nocive alimente pentru organism
Secretul unei alimentaţii sănătoase constă în consumul unei game cât mai largi de fructe şi legume, pentru că fiecare fruct sau legumă are beneficiile sale unice. Un lucru mai puţin cunoscut este faptul că numeroase fructe au coaja mult mai hrănitoare decât fructul în sine, aceasta conţinând mai mulţi antioxidanţi, vitamine şi fibre vegetale.
Kiwi, banana sau cartoful – acestea sunt doar câteva dintre fructele şi legumele pe care le consumăm fără coajă.
Ideal este ca legumele şi fructele să fie crescute organic pentru a ne bucura de toate vitaminele şi substanţele nutritive. În cazul în care fructele şi legumele sunt cumpărate, sunt câteva lucruri pe care le poţi face pentru a te asigura că înlături reziduurile de pământ sau pesticide:
Amestecă o lingură de sare de mare cu o cană de apă, ţine legumele sau fructele timp de 5- 10 minute în această soluţie apoi spală-le sub un jet de apă
Spală bine fructele sau legumele cu coajă dură pentru a elimina orice murdărie de pe ele, apoi presară bicarbonat de sodiu şi freacă-le bine. După care le pui sub un jet de apă.
Amestecă într-o jumătate de cană cu apă o lingură de oţet peste care pui încetul cu încetul o lingură de bicarbonat de sodiu.
Pune o lingură de suc de lămâie peste 2 linguri de bicarbonat de sodiu, dizolvă aceste ingrediente într-o cană cu apă. Se lasă să acţioneze de la 5-10 minute, apoi se clăteşte bine fructul sau leguma.