Home » D:News » Ştiinţa din spatele acneii: de ce nu ar trebui să storci coşurile? FOTO+VIDEO

Ştiinţa din spatele acneii: de ce nu ar trebui să storci coşurile? FOTO+VIDEO

Publicat: 12.04.2016
Pentru a răspunde la această întrebare trebuie înţeles modul în care se formează coşurile.

Aşa cum explică video publicat de Business Insider, întregul proces începe în foliculii de păr, sub piele, atunci când are loc secreţia glandelor sebacee. Pe faţă şi pe scalp sunt mai multe glande sebacee decât oriunde pe corp, ceea ce explică de ce aceste locuri sunt cele mai predispuse  ca să fie acoperite de coşuri.

Funcţionarea regulată a acestor glande sebacee este de a excreta uleiuri sănătoase pe piele şi păr, care la rândul lor au rolul de a le proteja de  deshidratare. Dar, în mod natural, celulele pielii mor, la fel şi părul, iar bacteriile uneori înconjoară zona. Prin urmare, porii, prin care aceste lichide trebuie să iasă la suprafaţă, se pot bloca, iar lichidul se extinde sub piele ca un mic şi dezgustător balon de apă.

Acel mic balon de apă începe să provoace durere, face pielea să se inflameze şi să devină roşie şi infectată, iar dacă stoarceţi acest balon, unele dintre aceste simptome vor dispărea, dar nu pentru mult timp.

„Spargerea acestor bule poate duce la răspândirea conţinutului pe pielea din jur, ceea ce agravează problema. Aceasta poate duce, de asemenea, la infecţii, precum şi la o întunecare temporară a pielii din zonă”, afirmă dermatologul Michelle Rodrigues, de la Spitalul St. Vincent din Melbourne (Australia).

 

În plus, dacă aceste bule se storc frecvent, pielea devine sensibilă şi chiar mai iritată, iar rănile ar putea să se vindece, lăsând o cicatrice permanentă.

Deci, ce se poate face?

Dacă observi coşuri pe faţă, sfaturile experţilor sunt să le laşi pur şi simplu şi să nu le atingi. Potrivit lui Rodrigues, acneele vor trece în termen de o săptămână. Acest timp pare a fi lung, însă respectarea lui permite evitarea apariţiei unor noi coşuri.

O altă recomandare a dermatologului, pentru a evita apariţia coşurilor, este alimentaţia corectă şi tratarea pielii cu produse potrivite tipului pielii.

Sursa: Science Alert

Vă recomandăm şi aceste articole:

 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase