Cum se ajunge la ORGASM. După o cercetare amănunţită, s-a găsit în sfârşit răspunsul. Nu ţine nici de mărime, nici de experienţă – FOTO+VIDEO
Mai mult decât atât, mulţi oameni sugerează că dimensiunea penisului sau iscusinţa sexuală a pertenerului determină dacă punctul culminant va fi atins în timpul actului sexual sau nu.
Pe lângă acestea, oamenii depund maxim de efort pentru a avea orgasm, însă de multe ori nu ajung la punctul culminant, considerând că este propria lor vină.
Oamenii de ştiinţă au descoperit că abilitatea unei persoane de a ajunge la orgasm este în mare măsură dependentă de propria ei anatomie şi, ca atare, este dincolo de controlul propriu.
La bărbaţi, semnalele dintre creier, coloana vertebrală si penis trebuie să funcţioneze în mod corespunzător. În timp ce la femei, deplasarea clitorisului din timpul actului sexual dictează dacă va simţi sau nu orgasm.
„Acesta ne oferă o bază mai ştiinţifică şi anatomică asupra faptului de ce oamenii nu ating orgasmul, decât doar cunoştinţele sociale despre dimensiunea penisului sau amplasarea punctului G”, afirmă Jason Siegel, de la Clinica Mayo, autorul studiului.
O echipă de cercetători de la Clinica Mayo şi de la Şcoala de Medicină a Universităţii Indiana a analizat studiile anterioare despre neuro-anatomia sexuală pentru a afla dacă factorii mosteniţi joacă un rol în atingerea orgasmului.
„Când este vorba de anatomia masculină, oamenii se concentreze într-adevăr pe mărimea penisului, dar acest lucru pare mai mult anecdotic decât adevărat”, a declarat Jason Siegel.
Oamenii de ştiinţă au descoperit că abilitatea unui bărbat de a avea orgasm depinde în mare parte de sistemul său nervos. Trebuie să existe un echilibru adecvat între sistemul nervos parasimpatic (care controleaza corpul în repaus) şi a sistemului nervos simpatic, care controlează răspunsul corpului în timpul stării active.
”Cu alte cuvinte, performanţa penisului unui bărbat se bazează pe un conglomerat de reflexe (bucle de reflexe)”, a explicat Siegel.
Se prelucrează informaţia senzorială fie în măduva spinării, fie în creier şi doar ulterior informaţia este primită de penis. Iar la celălalt capăt de reflex: măduva spinării sau creierul spune penisului ce sa facă.
Oamenii de ştiinţă au descoperit că buclele de reflexe provin din două ramuri. Pe de o parte este ramura psihologică: care se activează când un bărbat vede pornografie sau este stimulat vizual. Iar al doilea aspect este mai mult fizic: stimularea directă a penisului.
„Din acestea două, tipul care nu reuşeşte cel mai mult este de obicei tipul psihologic”, afirmă Siegel.
Leziunile la nivelul coloanei vertebrale pot afecta bucla de reflex, împiedicând bărbaţii să primească semnalele care i-ar ajuta să ajungă la orgasm. În mod similar, problemele psihologice, cum ar fi variaţiile neurochimice din cauza depresiei, creează dificultate în apariţia reflexului.
Studiul, de asemenea, a constatat că, pentru femei, experienţa orgasmului este „mult mai complicată”. Studiile anterioare au încercat să analizeze la microscop peretele vaginal pentru a vedea dacă există o poziţie uniformă de fascicule nervoase, dar rezultatele au fost în mare măsură „inconsistente”.
„Ceea ce este sigur, este faptul că clitorisul tinde, în timpul actului sexual, să migreze în sus, spre peretele vaginal”, a declarat Siegel.
Cu cât mai aproape ajunge clitorisul la pereţii vaginului în timpul actului sexual, cu atât mai probabil este că femeia va atinge orgasmul.
Cercetătorii au constatat, prin intermediul analizei RMN a cuplurilor care făceau sex, din cadrul unui studiu european, că diferitele poziţii sexuale pot stimula pereţii vaginului în diferite moduri.
De exemplu, penetrarea pe la spate, mai frecvent cunoscută sub numele de „doggy style”, nu a fost observată să stimuleze peretele vaginal la fel de mult ca penetrarea prin faţă din poziţiile cunoscute ca „misionar” sau „cowgirl”.
Oamenii de ştiinţă de la Clinica Mayo şi de la Şcoala de Medicină a Universităţii Indiana au ajuns la conluzia că unghiul ideal de intrare a penisului pentru a stimula peretele vaginal s-a dovedit a fi de 30-45 de grade.
„Dacă o femeie încearcă să realizeze un orgasm vaginal, va avea mai mult succes dacă peretele frontal al vaginului va fi stimulat mai mult”, a declarat Siegel.
Studiul a încercat să facă lumină asupra diferitelor componente, care pot afecta capacitatea pacientului de a avea orgasm şi de a nu lansa diverse ipoteze terapeutice.
„Acest studiu ne oferă o imagine mai exactă a motivului pentru care oamenii nu se bucură de un contact sexual pe care şi-l doresc. Dacă vom începe să identificăm motivele de ce oamenii ating orgasmul, va oferi pacienţilor un pic mai multă speranţă de schimbare”, a declarat Jason Siegel.
Sursa: Mail Online
Vă recomandăm şi aceste articole: