Home » D:News » Cum îşi văd bebeluşii părinţii

Cum îşi văd bebeluşii părinţii

Cum îşi văd bebeluşii părinţii
Publicat: 15.02.2016
În timp ce se apleacă deasupra pătuţului şi zâmbesc bebeluşului lor, cei mai mulţi părinţi nu ştiu că cel mic nu înţelege expresiile afişate de aceştia.

Cercetătorii de la Institutul de Psihologie al Universităţii din Oslo (Norvegia) şi de la Universitatea din Uppsala (Suedia) au condus un studiu care a arătat că distanţa maximă la care un nou-născut poate distinge dacă cei din jur sunt fericiţi sau trişti este de 30 de centimetri.

Dacă distanţa depăşeşte 60 de centimetri, imaginea devine atât de neclară încât copilul nu poate distinge emoţiile. Cercetătorii au implicat în acest studiu bebeluşi cu vârsta între doi şi trei ani.

Oamenii de ştiinţă au folosit înregistrări video cu feţe care îşi schimbau expresiile în mod constant. La început, clipurile erau arătate adulţilor pentru a se asigura că emoţiile înregistrate sunt uşor de recunoscut.

Apoi, aceleaşi înregistrări erau arătate nou-născuţilor: reacţiile la expresiile faciale din clipurile video erau un semn că aceştia vedeau sau nu imaginile. În general, bebeluşii aveau o anumită reacţie la imaginea plasată la aproximativ 30 de centimetri, însă la o distanţă mai mică numărul de reacţii adecvate creştea.  

Potrivit profesorului Svein Magnussen, nou-născuţii pot să imite expresiile faciale ale adulţilor din prima zi a vieţii lor, însă acest lucru nu înseamnă neapărat că ei înţeleg ce înseamnă o anunumită expresie, scrie The Telegraph.

Sursa: Gândul

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase