Home » D:News » BACTERIA care face ravagii în rândul nou născuţilor din România. O fetiţă a murit, alţi bebeluşi sunt internaţi în stare gravă în spital – FOTO

BACTERIA care face ravagii în rândul nou născuţilor din România. O fetiţă a murit, alţi bebeluşi sunt internaţi în stare gravă în spital – FOTO

Publicat: 12.02.2016
Bacteria E.coli face ravagii în rândul nou născuţilor din România. Mai sunt internaţi 11 copii în Capitală, iar 4 dintre ei fac în continuare dializă din cauza insuficienţei renale - o complicaţie extrem de gravă, apărută în urmă infectării cu bacteria E-coli.

UPDATE:  Patru dintre bebeluşii din Argeş aduşi în Capitală fac în continuare dializă

Potrivit medicilor din Capitală, încă un bebeluş ar urmă să treacă astăzi pe dializă, informează PRO TV.

Tot astăzi vor fi gata şi primele rezultate de laborator. În ultimele 24 de ore, părinţii şi-au adus speriaţi copiii la spital. Aşa au fost descoperite alte 13 cazuri pentru care medicii din Argeş au decis internarea de urgenţă şi investigarea amănunţită.

Se vorbeşte despre 11 bebeluşi internaţi la Spitalul „Marie Curie” şi de 3 de la Institutul de Boli Infecţioase „Matei Balş”. Dintre cei de la „Marie Curie”, au fost 7 care au fost trecuţi pe dializă din cauza insuficienţei renale provocate de septicemie.

„Să ştiţi că 20 de zile de dializă continuă înseamnă o afectare renală în perspectivă. Pot ajunge la boală cronică de rinichi şi la o dializă cronică”, a explicat Mihaela Bălgrădean, şeful Secţiei de Nefrologie de la Spitalul „Marie Curie”.

Părinţii copiilor nou-născuţi sunt panicaţi, iar medicii care îi tratează n-au pentru ei un răspuns liniştitor. 

„Simptomele sunt aceleaşi pe care le ştiţi, diareice. La primul scaun suspect cu un mucus rozaliu m-am prezentat la Spitalul de Pediatrie Piteşti. Mi-au spus că este o enterocolită banală. Au pus-o pe antibiotice. Aşteptăm efectele”, a spus Lavinia Marinescu, mama unui copil internat la „Marie Curie”.

„Am hrănit-o cu lapte adecvat, pe care l-am preparat doar cu apa fiartă şi răcită. Nu i-am dat decât legume şi fructe spălate înainte de a le decoji, fierte şi pasate. Carnea şi ouăle spălate bine şi după aceea fierte”, a mai spus femeia.

Medicii au confirmat că bebeluşii care sunt acum în spitale au fost bine îngrijiţi şi că nu provin din familii cu probleme de igienă. 

„Nu există o legătură între aceste cazuri”

Preşedintele Societăţii Române de Microbiologie, Alexandru Rafila, consideră că nu există o legătură între cazurile copiilor din Argeş care au ajuns la spital cu afecţiuni grave, ci s-a făcut doar o asociere nefericită pe cazul de boală diareică acută.

„Aşteptăm rezultatele pe care colegii noştri le vor avea peste câteva zile, după ce vor face investigaţii microbiologice. Părerea mea este că nu există o legătură între aceste cazuri. Sunt cazuri care provin din zone diferite, chiar dacă din acelaşi judeţ, copiii nu au consumat acelaşi tip de alimente, cu aceeaşi provenienţă, nici măcar apa cu care au fost preparate alimentele nu a avut aceeaşi origine. Cred că este pur şi simplu o asociere de cazuri, care nu sunt rare în această perioadă”, a explicat Alexandru Rafila, la Digi24.

„Este vorba de boală diareică acută care apare la copii, etiologiile au fost diverse, aţi văzut, infecţie cu rotavirus, a fost un singur caz până la urmă de infecţie cu E.coli şi, în niciun caz, nu a fost E.coli care produce sindromul enterohemoragic. Practic, îmbolnăvirea la acel copil – nu există documentată niciun fel de sursă că ar fi putut să producă şi alte îmbolnăviri, în afara copilului afectat. Părerea mea este că este doar o asociere nefericită pe cazul de boală diareică acută şi probabil că trebuie mai multă atenţie în momentul în care aceşti copii sunt internaţi şi trataţi pentru că e bine să existe o separare a cazurilor cu infecţie respiratorie şi cu infecţii digestive, pentru ca tratamentul şi evoluţia lor să poată fi urmărite separat”, a mai spus preşedintele Societăţii Române de Microbiologie.

Ipotezele anchetatorilor 

Ipotezele anchetatorilor în cazul Dianei, fetiţa de 11 luni ucisă de bacteria E. Coli, sunt: laptele praf, apa plată, fructele şi legumele nespălate sau mâncarea preparată incorect.

Direcţia de Sănătate Publică Argeş a exclus deja ipotezele că cei mici să fi contactat bacteria din spital, sau de la apă de la robinet.

„A fost perfect sănătoasă până a intrat în contact cu acest… (n. r. – virus)”, a spus Vasile Oncescu, tatăl fetiţei. 

„În 11 luni jumătate nu a avut absolut nimic copilul acesta”, a adăugat Andreea Camelia Oncescu, mama micuţei. 

Procurorii care au deschis dosar de cercetare penală pentru ucidere din culpă au cerut şi autopsia.

Deşi părinţii au permis autorităţilor să recolteze probe din casa lor, pentru aflarea adevărului, nu sunt deacord cu cerea de deshumare.

„Nu vreau ca nimeni să tulbure liniştea copilului meu pentru că eu deja diagnosticul îl ştiu, analizele au rămas la Bucureşti, noi nu suntem de acord cu necropsia”, a declarat tatăl copilului, pentru Digi24.

Informaţii în timp real şi mai multe detalii despre această situaţie găsiţi pe Mediafax!

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase