Contele Dracula nu a fost originar din Transilvania, ci din regiunea britanică Devon. Cel puţin, aşa susţine o scriitoare engleză.
Andy Struthers refuză să creadă că Vlad Ţepeş s-a aflat în centrul acţiunii romanului Dracula, scris de Bram Stoker, în anul 1897. Autoarea susţine că, de fapt, Stokers a folosit ca sursă de inspiraţie un preot din ţinutul Westcountry, care apare în cartea scriitoarei Sabine Baring-Gould, Lycanthropy: the study of Werewolves and vampire story called Margery of Quether. Conform opiniei lui Struthers, s-ar explica, astfel, de ce personajul Jonathan Harker a plecat din Exeter (oraşul în care a locuit Sabine Baring-Gould), pentru a ajunge în Transilvania.
„Multe dintre ideile prezentate în cartea despre vârcolaci şi vampiri au fost folosite de Stoker pentru a-şi scrie romanul. Putem observa cum până şi vocea vampirului său a fost descrisă cu elemente preluate de la Baring-Gould. Autorul a inclus oraşul Exeter drept mulţumire pentru ceea ce i se oferise”, a declarat Andy Struthers.
Scriitoarea a afirmat că Bram Stoker a fost un mare fan al lui Sabine Baring-Gould. Scriitorul englez îi citea cărţile din scoarţă în scoarţă şi nu a ezitat mai apoi să folosească personajele pe care le studiase drept sursă de inspiraţie pentru operele sale.
Cel mai fierbinte subiect al începutului de an: Dacia Duster 2017 – FOTO
Teoria lui Andy Struthers va fi prezentată în cadrul World Dracula Congress, la care vor participa şi o parte dintre urmaşii lui Bram Stoker. Evenimentul va avea loc la Dublin, în perioada 20-22 octombrie 2016.
Sursa: Mail Online
Vă mai recomandăm şi: Roşia Montană, propusă de Ministerul Culturii pentru Lista Patrimoniului Mondial UNESCO
Care vor fi slujbele viitorului?