Descoperire impresionantă făcută de poliţişti într-un depozit ilegal din Geneva. Au o vechime de peste 2200 de ani – FOTO

04 02. 2016, 09:13

Sute de artefacte antice furate au fost descoperite într-un depozit din Geneva. Poliţiştii italieni susţin că acestea au fost aduse în Elveţia de membrii unui grup infracţional coordonat de dealer-ul de artă Robin Symes. În momentul descinderii, oamenii legii au identificat 45 de lăzi cu obiecte vechi, înregistrate sub nume false.

Foto: dailymail.co.uk

Poliţiştii au reuşit să convingă autorităţile elveţiene că artefactele au fost într-adevăr furate şi, mai mult decât atât, unele dintre ele se aflau deja pe o listă neagră cu obiecte pierdute definitiv. Printre bunurile desoperite se numără porţiuni de frescă romană, sarcofage, sculpturi sau chiar fragmentele unui zid de templu etrusc.

Foto: dailymail.co.uk

Purtătorul de cuvânt al carabinierilor a confirmat că operaţiunea a avut loc la Geneva, în urmă cu o săptămână. Poliţiştii au descoperit depozitul în timp ce căutau un artefact de o valoare inestimabilă, „Sarcofagul Soţiei”.

Foto: dailymail.co.uk

Robin Symes, cel mai cunoscut dealer de artă din Londra, a fost acuzat pentru implicarea într-o reţea internaţională de traficanţi de bunuri istorice, despre care se crede că a scos ilegal din Italia obiecte în valoare de câteva milioane de euro. Artefactele furate erau apoi vândute colecţionarilor sau chiar muzeelor, cum este, de exemplu, Getty Museum din Los Angeles. În acest fel, Symes a reuşit să acumuleze o avere impresionantă, ce include mai multe case în Londra, New York şi Atena.

Foto: dailymail.co.uk

Conform procurorilor genevezi, „45 de de lăzi conţinând bunuri arheologice de o valoare inestimabilă au fost returnate către autorităţile italiene. Artefactele au fost descoperite într-un depozit, fiind aduse aici din Regatul Unit, de către un comerciant de artă foarte influent, al cărui nume a fost vehiculat în mai multe cazuri de trafic ilegal de antichităţi. Un expert italian a concluzionat că obiectele provin din excavaţii ilegale realizate într-o necropolă etruscă din zona Umbria/Lazio”.

Sursa: Mail Online

Vă mai recomandăm şi: Muzeul Ţăranului Român împlineşte, vineri, 26 de ani de la (re)fondarea sa, accesul este liber

                                        Animalul care nu moare niciodată. Celulele lui se divizează la nesfârşit şi nu-şi pierd niciodată capacitatea de reproducere. FOTO+VIDEO

                                            Cum sunt antrenaţi puii de broască ţestoasă pentru a supravieţui în sălbăticie – VIDEO