Fumatul reduce nivelul de vitamina A, C şi E, care protejează plămânii şi organismul de infecţii şi boli cronice.
În ciuda tuturor avertismentelor şi a cercetărilor care dovedesc cât de rea este nicotina, oamenii aleg în continuare să fumeze.
Este important pentru fumători să ştie că există totuşi anumite alimente care ajută la eliminarea tutunului din organism. Acestea sunt:
Broccoli
Broccoli conţine foarte multă vitamina B5 şi C, vitaminele B reglând multe procese în organism. Acest aliment este o sursă bună de vitamina C şi protejează plămânii de toxine.
Portocale
Portocalele sunt, de asemenea, o sursă excelentă de vitamina C, reducând şi stresul şi anxietatea cauzată de dependenţa de nicotină.
Spanac
Spanacul conţine acid folic şi vitamina B9, care sunt cunoscute pentru faptul că ajută la eliminarea nicotinei din corp. Acidul folic este esenţial pentru combaterea simptomelor de sevraj în cazul dependenţei de nicotină, jucând un rol foarte important pentru sănătatea mentală şi emoţională.
Ghimbir
Ghimbirul poate elimina multe simtome cauzate de fumat şi nicotină. Pentru a te bucura pe deplin de beneficii, consumă ghimbir crud, deoarece acesta reduce nevoia de nicotină, ajută la pierderea în greutate şi reduce nivelul de toxine din sânge.
Merişoare
Acidul din merişoare ajută şi el la eliminarea nicotinei din sânge mai repede. Nicotina creşte nivelul zahărului din sânge la fel ca merişoarele, din acest motiv fiind atât de bune pentru a înlocui ţigările şi pentru a opri poftele atunci când încerci să te laşi de fumat.
Lămâi
Lămâile reprezintă un alt aliment foarte bun împotriva efectelor nicotinei. Dacă fumezi, nicotina rămâne în organism până la trei zile, consumul de lămâi fiind recomandat pentru combaterea efectelor negative.
Citeşte continuarea în Gândul!