Home » D:News » Bărbile a 13.000 de bărbaţi din Tadjikistan au fost rase sau tunse săptămâna aceasta. Care a fost motivul?

Bărbile a 13.000 de bărbaţi din Tadjikistan au fost rase sau tunse săptămâna aceasta. Care a fost motivul?

Bărbile a 13.000 de bărbaţi din Tadjikistan au fost rase sau tunse săptămâna aceasta. Care a fost motivul?
Publicat: 23.01.2016
Sute de mii de bărbaţi din Tadjikistan au fost forţaţi în ultimii doi ani să îşi tundă bărbile sau să şi le radă.

Poliţia din Tadjikistan informează că recent a ras sau a tuns bărbile a aproximativ 13.000 de bărbaţi dintr-o regiune a ţării, măsura fiind parte a unui program naţional de combatere a islamismului radical.

Sute de mii de bărbaţi din Tadjikistan au fost forţaţi în ultimii doi ani să îşi tundă bărbile sau să şi le radă, pe motiv că sunt prea lungi şi neîngrijite.

Mii de femei au fost, de asemenea, obligate să nu mai poarte „hijab”, acoperământ pentru cap, toate standurile care vând eşarfe fiind închise.

Autorităţile susţin că trebuie să acţioneze împotriva islamismului radical în Tadjikistan, de unde au plecat mai multe mii de persoane pentru a se alătura grupării jihadiste Statul Islamic (ISIL) în Siria şi Irak.

Unii dintre bărbaţii obligaţi să se radă au declarat că au fost umiliţi şi brutalizaţi, relatează corespondenţii BBC.

Sursa: Rador

Mihaela STOICA
Mihaela STOICA
Mihaela Stoica a fost redactor-șef Descopera.ro între februarie 2015 - decembrie 2021, iar în prezent este colaborator al site-ului. Absolventă de Istorie, a fost mai întâi profesor. A intrat în presa online în 2006, la agenţia NewsIn. A lucrat apoi în redacţiile Adevărul şi Gândul, ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase