Corpul uman are foarte mult mistere şi, deseori, este destul de greu să ne explicăm rolul unor unor elemente sau modul în care ele s-au format
Toţi avem acel mic şanţ de sub nas, care se rulează uşor până la buza superioară. De multe ori nu-i vedem rostul, ba câteodată pare de-a dreptul ciudat, iar, până nu demult, chiar şi biologii se declarau intrigaţi de această caracteristică a corupului uman.
Specialiştii, însă, îl recunosc sub numele de „philtrum”, iar prezenţa lui pe faţa umană este indispensabilă, la fel ca cea a nasului sau a ochilor, de pildă. Ce este această adâncitură şi când se formează ea? Odată cu începerea dezvoltării fătului, în uter.
Începând cu a doua lună de sarcină, chipul bebeluşului începe să se formeze, iar dacă faţa nu construieşte acest şanţ, fie din motive genetice, fie din cauza mediului, el nu se va mai forma niciodată.
Clipul anterior prezintă o animaţie detaliată a dezvoltării chipului unui copil atunci când se află încă în uter, astfel că devine mult mai clar modul în care toate elementele îşi iau locul pentru a compune, în final, faţa umană aşa cum o cunoaştem astăzi.