O analiză a 17 studii publicate anterior pe aproape 530.000 de bărbaţi şi femei, care au fost supravegheaţi pentru o perioada mai lungă de 7 ani, a constatat că 33 la sută dintre participanţi au avut un risc sporit de a suferi un accident vascular cerebral, iar motivul a fost – din cauza faptului că au lucrat mai mult de 55 de ore pe săptămână comparativ cu persoanele care au lucrat 40 de ore sau mai puţin într-o săptămână.
De remarcat este că cu cât mai mult oamenii lucrează în fiecare săptămână, cu atât mai mare este riscul. Cei care lucrează între 41 şi 48 de orepe săptămână au un risc mai mare de 10 la sută de a suferi un accident vascular cerebral, iar cei care lucrează de la 49 la 54 de ore cu un risc crescut de 27 %.
Cercetătorii de la Colegiul Universităţii din Londra au descoperit o creştere semnificativă a riscului de a dezvolta boala cardiacă coronariană. Cei care au lucrat mai multe ore au fost cu 13 la sută mai predispuşi să sufere de această maladie comparativ cu restul oamenilor care respectă orele pentru o săptămâna normală de lucru.
Legăturile între boli şi orele de muncă au persistat chiar şi atunci când au fost luate în considerare diferenţele individuale cum ar fi fumatul, alcoolul şi activitatea fizică.
„Angajaţii care lucrează mai mult au un risc mai mare de accident vascular cerebral decat cei care lucrează orele standard; asocierea cu boala coronariană este mai slabă. Aceste constatări sugerează faptul că ar trebui acordată mai multă atenţie pentru gestionarea factorilor de risc vascular la persoanele care lucrează mai multe ore pe săptămână „, se arată în studiul cercetătorilor de la Colegiul Universităţii din Londra.