MESAJE DE CRĂCIUN. Urări pentru cei dragi, pentru prieteni, colegi şi familie

24 12. 2015, 01:00

Există însă mesaje „universale” vechi care s-au păstrat odată cu trecerea anilor şi care pot fi trimise încă celor dragi.

MESAJE DE CRĂCIUN. URĂRI. Mai jos găseşti câteva dintre acestea:

”Vă doresc ca sărbătorile de iarnă să vă aducă sănătate şi fericire, împlinirea tuturor dorinţelor şi sănătate celor dragi. La mulţi ani!”

”Sărbătorile când vin,

Să vă fie coşul plin,

Să aveţi pe săturate,

Casa plină, sănătate,

Punga să geamă de bani,

Mult noroc şi La multi ani!”

MESAJE DE CRĂCIUN. URĂRI. ”Pe la colţuri unii spun, Că există Moş Crăciun. Că i-aţi scris şi c-o să vină, Să vă aducă în pumni lumină! Lângă brad şi lângă foc, Să vă aducă mult noroc!”

”Fie ca sărbătorile de iarnă să vă aducă linişte, căldura şi armonie în suflet. Crăciun fericit şi un An Nou plin de împliniri!”

”Se zvoneşte că pe seară, cineva o să apară, pe furiş pe la balcon, pe fereastră sau pe horn, vine, vine Moş Crăciun să-ţi vestească un an bun!”

MESAJE DE CRĂCIUN. URĂRI. ”Din lumina Sărbătoririi Naşterii Domnului şi din speranţă ce însoteşte Noul An, gânduri bune şi urări de sănătate, împliniri şi bucurii tuturor!”

”Un bătrânel cu chipul drag v-a călcat al casei prag. Să nu jigniţi , e Moş Crăciun şi vă aduce un an mai bun. Crăciun Fericit!”

MESAJE DE CRĂCIUN. URĂRI. Într-o eră a felicitărilor virtuale şi SMS-urilor, felicitările clasice par pentru unii ceva învechit, pentru alţii reprezintă însă amintirea clipelor copilăriei.

Prima felicitare de Crăciun s-a vândut la Londra, în 1843, după apariţia timbrului poştal. Imaginea înfăţişa trei generaţii ale unei familii care ţineau un toast pentru destinatarul felicitării. Pe felicitare apărea mesajul ”Happy Christmas” (Crăciun Fericit).

Englezii conservatori au fost scandalizaţi de apariţia în imagine, alături de paharul cu vin, a unui copil, însă oamenii de rând au fost cuceriţi pe loc, astfel că 2050 de felicitări au fost tipărite şi vândute în acel an pentru un şiling bucata.

MESAJE DE CRĂCIUN. URĂRI.  s-au răspândit rapid în toată lumea. În perioada interbelică, în România, trimiterea unei felicitări era un fapt obişnuit. Cele mai multe erau trimisă, însă, de Familia Regală şi artistocraţie.

FELICITĂRI DE CRĂCIUN vechi, din perioada interbelică şi imediat după. Ce mesaje se trimiteau atunci – FOTO