Home » D:News » Persoanele care au înghiţit Nurofen au fost păcălite. O instanţă din Australia a descoperit înşelătoria gigantului farmaceutic

Persoanele care au înghiţit Nurofen au fost păcălite. O instanţă din Australia a descoperit înşelătoria gigantului farmaceutic

Persoanele care au înghiţit Nurofen au fost păcălite. O instanţă din Australia a descoperit înşelătoria gigantului farmaceutic
Publicat: 15.12.2015
Gigantul farmaceutic Reckitt Benckiser trebuie să retragă din rafturile farmaciilor din Australia unele cutii ale popularului analgezic Nurofen, după ce justiţia a decis luni că a fost făcută reclamă mincinoasă.

Decizia justiţiei a fost luată după ce în urmă cu nouă luni, Comisia de Concurenţă şi Consum a Australiei (ACCC) a denunţat instanţei faptul că Nurofenul este vândut pentru diverse afecţiuni în cutii diferite, deşi substanţa activă este indentică în toate, potrivit AFP.

În consecinţă, Curtea Federală a stabilit că multinaţionala cu sediul în Marea Britanie este vinovată de înşelăciune, deoarece toate cutiile cu Nurofen, cu ambalaje şi pentru afecţiuni diferite, conţin aceeaşi substanţă activă – 342 miligrame de lizinat de ibuprofen.

Un VIS URIAŞ al tuturor românilor, SPULBERAT de SRI. Ion Ţiriac este obligat să renunţe la toate planurile

Astfel, toate cutiile cu Nurofen care aveau specificat pe ele că tratează durerile de spate, durerile menstruale, migrenele şi durerile de cap vor fi retrase din farmacii pentru o perioadă de trei luni.

Reprezentanţii companiei au negat că au încercat să înşele consumatorii, însă au adăugat că respectă decizia Curţii Federale.

Reprezentanţii ACCC au declarat că Nurofen a profitat de lipsa de cunoştinţe medicale ale oamenilor pentru a face profit.

Pe piaţa din Australia, Reckitt Benckiser furnizează o gamă largă de mărci de medicamente şi pentru uz casnic, precum Nurofen, Mortein, Clearasil, Finish, Airwick şi Gaviscon.

Decizia de luni va fi urmată de o nouă audiere unde se va stabili şi o amendă pentru multinaţionala Reckitt Benckiser.

Citeşte şi:

GALERIE FOTO. Primul van Dacia nu a fost Lodgy. Vă prezentăm Nova MPV

 

Mihaela STOICA
Mihaela STOICA
Mihaela Stoica a fost redactor-șef Descopera.ro între februarie 2015 - decembrie 2021, iar în prezent este colaborator al site-ului. Absolventă de Istorie, a fost mai întâi profesor. A intrat în presa online în 2006, la agenţia NewsIn. A lucrat apoi în redacţiile Adevărul şi Gândul, ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase