Controversa creată după ce o nouă specie de păianjen a fost denumită ”Smeagol”: ”Credeam că voi sunteţi oamenii de ştiinţă. E trist” – VIDEO

24 11. 2015, 10:25

Publicul american este familiarizat cu entuziasmul de care dă dovadă cunoscutul prezentator TV Stephen Colbert, când vine vorba de seria Lord of the Rings. În acest sens, moderatorul a ţinut ca în emisiunea sa, Late Show with Stephen Colbert, să se discute decizia unor cercetători brazilieni de a denumi o specie de păianjen după unul dintre cele mai cunoscute personaje ale lui J.R.R. Tolkien.

Săptămâna trecută, o nouă categorie de arahnide a fost denumită Iandumoema smeagol, cu referire la personajul Smeagol, din seria Lord of the Rings. Numele păianjenului a fost ales datorită modului său de viaţă, el trăind în medii umede şi întunecoase, cum sunt peşterile.

Stephen Colbert nu a fost de acord cu hotărârea oamenilor de ştiinţă brazilieni, spunând că Smeagol nu a fost o creatură înfricoşătoare, care a trăit în peşteră pentru că aşa a dorit. „Smeagol s-a ascuns în peşteră pentru că s-a simţit vinovat de uciderea verişorului său. Aici, el a devenit o creatură înfricoşătoare, acel Gollum pe care îl cunoaşte toată lumea. Păianjenul ar trebui denumit Gollum, nu Smeagol”, a declarat prezentatorul american.

Moderatorul a adus în discuţie un personaj din seria Lord of the Rings, care, într-adevăr, era păianjen: Shelob. „Credeam că voi sunteţi oamenii de ştiinţă. E trist”, a adăugat Colbert.

Sursa: Entertainment Weekly