Home » D:News » Cum a arătat Pământul ieri. NASA prezintă imagini în fiecare zi

Cum a arătat Pământul ieri. NASA prezintă imagini în fiecare zi

Publicat: 20.10.2015
NASA a lansat luni un site nou prin intermediul căruia puteţi vedea imagini cu planeta Pământ realizate în ultimele 36 de ore, de la o distanţă de 1,6 milioane de kilometri.

Proiectul, realizat de NASA în parteneriat cu Administraţia Atmosferică şi Oceanică Naţională (NOAA) şi U.S. Air Force, este binevenit nu doar pentru pasionaţii de astronomie, având în vedere faptul că multe dintre imaginile pe care le găsim în mediul online sunt destul de vechi.

Imaginile care ne vor permite să vedem cum a arătat Pământul în urmă cu cel mult 36 de ore sunt imortalizate de către o cameră EPIC – Earth Polychromatic Imaging Camera montată pe satelitul DSCOVR – Deep Space Climate Observatory. Imaginile vor surprinde ”întreg Globul, de-a lungul unei zile”, afirmă reprezentanţii NOAA.

Camera EPIC este destul de limitată ca şi performanţă, astfel că fiecare imagine va fi întâi procesată de specialiştii NASA înainte să ajungă online. EPIC poate captura doar cadre la 4 megapixeli cu un spectru de culoare redus în rafale de câte 10 pe secundă.Pe site vor ajunge cadre cu o rezoluţie de 12 megapixeli, care pot fi explorate în detaliu.

Imaginile sunt disponibile pe adresa http://epic.gsfc.nasa.gov/. Acestea vor fi şi arhivate, astfel că ele vor putea fi căutate de fiecare dată doriţi, după dată şi continent.

Sursa: NASA

Mihaela STOICA
Mihaela STOICA
Mihaela Stoica a fost redactor-șef Descopera.ro între februarie 2015 - decembrie 2021, iar în prezent este colaborator al site-ului. Absolventă de Istorie, a fost mai întâi profesor. A intrat în presa online în 2006, la agenţia NewsIn. A lucrat apoi în redacţiile Adevărul şi Gândul, ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase