Mormântul descoperit de echipa de la Centrul Jean-Berard datează din epoca sannitică — secolul al IV-lea î.e.n. — şi se află la Poarta Herculaneum. În el se află o serie de vase şi amfore foarte bine conservate, constituind o dovadă rară a practicilor funerare din Pompeiul acelei perioade.
Descoperirea permite „cercetări asupra unei perioade istorice puţin studiate până în prezent”, spune Massimo Osanna, arheolog numit acum doi ani în fruntea administraţiei sitului, în plină polemică asupra întreţinerii locului.
„Aceste săpături arheologice sunt o dovadă că Pompei este un oraş încă viu care trebuie conservat deoarece continuă să dezvăluie elemente de cercetat”, arată directorul sitului.
Fostul oraş roman acoperit de cenuşa vulcanului Vezuviu, în 24 august 79, este al doilea sit turistic din Italia după Colosseumul din Roma, cu 2,7 milioane de vizitatori în 2014. Mii de persoane, arheologi, meşteşugari şi experţi se schimbă în fiecare an pentru a continua săpăturile şi a restaura situl, încheie 20minutes.fr, citat de Agerpres.