Home » D:News » ”Bomba cu ceas” din Parcul Yellowstone. Dacă ar erupe, consecinţele ar fi devastatoare – VIDEO

”Bomba cu ceas” din Parcul Yellowstone. Dacă ar erupe, consecinţele ar fi devastatoare – VIDEO

Publicat: 10.08.2015
Erupţia vulcanului Yellowstone ar fi de o mie de ori mai puternică decât cea a Muntelui Sfânta Helens, din 1980. Atunci, 57 de persoane au fost ucise, iar 250 case, 47 poduri, 24 de kilometri de cale ferată, şi 298 de kilometri de autostradă au fost distruse

Cu toate că a fost inactiv vreme de 70.000 de ani, oamenii de ştiinţă spun că nu poate fi exclusă o posibilă erupţie, însă admit că probabilitatea ca acest lucru să se întâmple este foarte scăzută.

Vulcanul din Parcul Naţional Yellowstone din Wyoming, Montana, stă pe o rezervă imensă de rocă topită şi a erupt ultima dată în urmă cu 640.000 de ani.

Yellowstone este unul dintre cele mai mari domenii vulcanice de siliciu active din lume. Siliciul este folosit pentru a descrie magma sau roca vulcanică bogată în dioxid de siliciu.

Specialiştii de la HowStuffWorks au prezentat în detaliu procesul care ar sta în spatele unei posibile erupţii.

Practic, o reacţie a magmei, pietrelor, vaporilor, dioxidului de carbon precum şi a altor gaze va ieşi la suprafaţă şi va crea o formă similară unui dom spart.

Gazele dizolvate vor exploda, răspândind magmă în întregul parc naţional.

Erupţia ar putea duce la moartea aproape instantă a 90.000 de oameni. Totodată, un strat de trei metri de cenuşă topită se va aşterne pe o suprafaţă de peste 1.600 de kilometri.

Sursă: Daily Mail

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase