Pentru că sunt atât de mici, structura lor este dificil de analizat astfel încât să poată fi determinat modul în care funcţionează. Dimensiunile lor sunt calculate în nanometri. Un milion de nanometri reprezintă echivalentul unui milimetru.
Metoda folosită de cercetători se numeşte Identificarea Structurii 3D a Nanoparticulelor cu lichid celular de grafen (SINGLE) şi este mai eficientă deoarece combină trei elemente.
Grafenul – materialul revoluţionar care va transforma secolul al XXI-lea
Primul element este celula de grafen, o moleculă groasă care poate ţine lichid în interiorul său în timp ce este expusă unui aspirator puternic a unui microscop electronic. Al doilea este un detector de electroni care este mai sensibil decât filmul tradiţional folosit de camerele foto şi care poate fi folosit pentru a capta imagini ale nanoparticulelor în mişcare. Ar treilea element este tehnologia de modelare 3D numită PRIME ce transformă imaginile în modele pe computer.
Următoarea etapă a proiectului presupune investigarea formării şi evoluţiei nanoparticulelor şi caracterizarea tranziţiilor prin care trec pentru a ajunge la forma finală.
”Este foarte important să înţelegem acest lucru pentru a putea să dezvoltăm noi materiale, spre exemplu, pentru a construi celule solare mai eficiente sau să facem combustibili fosili mai buni şi mai ieftini”, a explicat coordonatorul cercetării, profesorul Hans Elmlund.
Sursă: Science Alert