Cum se întreţineau relaţii sexuale în urmă cu 4.000 de ani. Ghidul babilonian al intimităţii în cuplu
Piesele de artă au fost descoperite de-a lungul timpului în regiunea dintre râurile Tigru şi Eufrat şi acum sunt expuse în galeria de Arheologie a Muzeului Israelian. Acestea prezintă diferite poziţii sexuale, nu numai cea a misionarului.
Prima placă arată un bărbat penetrând o femeie aşezată cu spatele la el în timp ce stă în picioare, iar a doua prezintă un bărbat şi o femeie într-o poziţie similară, dar cu femeia bând dintr-un recipient în timpul contactului sexual în timp ce bărbatul ridică un pahar la gură. Un istoric consideră însă că acest lucru sugerează, de fapt, că cele două personaje obişnuiesc să facă şi sex oral.
Cea mai comună scenă care apare pe plăcile de teracotă este cea care prezintă personajele întreţinând relaţii sexuale coitus a tergo, adică pe la spate. Acest lucru ar putea reprezenta o practică antică, dar ar putea fi şi o referinţă la contracepţie. Pentru cuplurile din Antichitate, sexul anal era o modalitate des utilizată pentru evitarea sarcinilor. Chiar şi preotesele, care jurau să fie celibatare, întreţineau astfel relaţii sexuale pentru a-şi păstra virtutea.
Având în vedere că plăcile de teracotă au fost descoperite în temple, morminte şi locuinţe private, este dificil de spus care era cu adevărat rolul lor în societatea antică. Sexualitatea era însă foarte prominentă în timpul sumerienilor şi al babilonienilor atât în artă, cât şi în literatură.